1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeTechUngureanu n-ar renunța la candidatura pentru Cotroceni

Ungureanu n-ar renunța la candidatura pentru Cotroceni

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, vineri, nu ar renunța la decizia de a candida la prezidenţiale decât dacă ar fi o condiţie pentru unitatea dreptei, obiectiv spre care acum îşi îndreaptă toată atenţia. 

Întrebat dacă decizia sa de a candida la prezidenţiale rămâne valabilă, în acest moment, Mihai Răzvan Ungureanu a spus: „Evident că da, este un mandat de partid, dar toată atenţia mea se duce acum spre altceva, către unitatea dreptei”. El a mai spus că, până pe 25 mai s-a vorbit despre partide, iar din 26 mai se vorbeşte de persoane, şi nu despre el, ci despre tiparul candidatului pentru prezidenţiale, şi mai apoi despre cine va fi acest candidat.

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că a avut discuţii şi cu Vasile Blaga şi cu Crin Antonescu şi a precizat că mijloacele cum se ajunge la această colaborare este o chestiune tehnică, ţinând să menţioneze că nu are un mandat de partid pentru a vorbi despre acest aspect.

Despre fuziunea PDL-PNL, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că „este un lucru la cunoştinţa tuturor astăzi, că pe jumătatea de centru-dreapta ar trebui să se ajungă la constituirea unui partid unic”, a declarat liderul Forţei Civice, citat de Mediafax, adăugând că „fuziunea este o cale corectă” şi că niciun vot din partea dreaptă nu trebuie irosit.

Întrebat dacă ar renunţa la Forţa Civică, pentru a intra pe un post, într-unul din cele două partide, PNL sau PDL, Mihai Răzvan Ungureanu a repetat faptul că nu are un mandat din partea partidului. "Urmează un Colegiu Director, care va analiza rezultatele alegerilor, vom schimba părţi din conducerea executivă a partidului, e un lucru normal", a continuat el.

Ungureanu a ţinut să precizeze că trebuie luat totul în calcul pentru unificarea dreptei. "Niciun sacrificiu nu e prea mare pentru ajungerea la acest obiectiv", a spus preşedintele Forţei Civice, admiţând că ar renunţa la candidatura la preşedinţie, dacă aceasta ar fi condiţia pentru unitatea dreptei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă