20 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Una dintre marile companii ale Chinei a împlinit 18 ani de activitate în România

Compania Huawei, cel mai important furnizor de tehnologie a informației și dispozitive inteligente din China, celebrează, în 2021, 18 ani de activitate în România.

Într-un comunicat de presă difuzat joi, Huawei precizează că a investit, în ultimii 18 ani, un miliard de euro în economia românească. În același timp, Huawei a contribuit la dezvoltarea educației de tip universitar prin programe globale pentru studenți pasionați de IT&C, precum ICT Academy și Seeds for the Future.

În cele aproape două decenii de activitate, Huawei a creat 2.300 de locuri de muncă în sediul și în centrele sale de servicii din România. Indirect, a generat peste 4.100 de joburi în rețeaua proprie, care numără peste 120 de furnizori. Conform studiului Randstad din 2019, Huawei este angajatorul nr. 1 din IT&C, datorită mediului de lucru bazat pe performanță și a salariilor competitive oferite, precizează comunicatul de presă.

Conform acestei surse, începând cu anul 2003, compania a dezvoltat parteneriate puternice cu operatorii de telecomunicații și cu furnizorii locali. Datorită accesului la tehnologie de top, România se regăsește în prezent în top 3 la nivel mondial în ceea ce privește viteza internetului și beneficiile unuia dintre cele mai mici costuri din UE pentru serviciile de telecomunicații.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă