-0.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăTechTrădare: Norica Nicolai s-a înscris în grupul ALDE din Parlamentul European

Trădare: Norica Nicolai s-a înscris în grupul ALDE din Parlamentul European

Eurodeputatul PNL Norica Nicolai s-a înscris în grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, informează Mediafax.

”Mi-am depus adeziunea la grupul ALDE deoarece în alegerile europarlamentare am candidat sub această siglă, iar eu am obţinut voturile românilor în calitate de candidat al ALDE şi îmi păstrez această poziţie”, a declarat Norica Nicolai.

Norica Nicolai a menţionat că rămâne membră PNL.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, că subiectul adeziunii europarlamentarului PNL Norica Nicolai la ALDE va fi discutat în prima reuniune a Biroului Politic al partidului, când se va analiza dacă demersul acesteia încalcă Statutul PNL.

"Este o opţiune politică personală a doamnei deputat Norica Nicolai, care diferă de cea pe care PNL şi ceilalţi cinci parlamentari europeni ai PNL au făcut-o. Cei cinci europarlamentari liberali au făcut o cerere de adeziune la grupul PPE. Cred că acest subiect, opţiunea politică a Noricăi Nicolai, pe problema ridicată de dumneavoastră, dacă a încălcat sau nu Statutul PNL, va constitui unul din punctele de pe agenda pe care Biroul Politic al PNL o va avea la proxima şedinţă", a declarat Gorghiu.

Toți europarlamentarii PNL, inclusiv Norica Nicolai, au aderat la începutul actualei legislaturi europene la grupul PPE. Conform datelor publicate în fişa sa de eurodeputat, Norica Nicolai a fost membră a grupului PPE (la care au aderat toţi europarlamentarii PNL la începutul actualei legislaturi europene) doar din 1 până în 6 iulie. De luni, 7 iulie, ea apare ca membră a grupului ALDE, din care au făcut parte liberalii români până la decizia partidului de a trece la PPE.

Norica Nicolai s-a opus trecerii PNL la PPE. În reuniunea Delegaţiei permanente a PNL în care s-a luat această decizie, ea s-a abţinut de la vot. Ulterior, ea a criticat în presă această decizie.

De asemenea, la congresul PNL de la sfârşitul lunii iunie, Norica Nicolai a vorbit despre părăsirea de către partid a grupului ALDE din Parlamentul European, spunând că atunci când ai fost alături de o "familie" care te-a susţinut, "nu ai voie să îi spui la televizor că divorţezi".

Cele mai citite

România, iadul scumpirilor. Puterea de cumpărare față de țările UE – analiză

Salariile sunt țara noastră sunt mici comparativ cu restul statelor din UE. Dacă ne raportăm la salariu mediu net pe economie, suntem codași alături...
00:02:13

Australia a cumpărat drepturile de autor pentru steagul aborigen

Guvernul australian a declarat marți că a dobândit drepturi de autor pentru steagul aborigen. Acesta va fi utilizat în mod liber, rezolvând o dispută...

Președintele Biden a insultat un jurnalist care i-a pus o întrebare incomodă

Președintele Biden a insultat un jurnalist care i-a pus o întrebare incomodă, la o conferință de presă. Expresia exactă folosită de președintele Statelor Unite la...
Ultima oră
Pe aceeași temă