16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Surse: PSD renunță la funcția de premier și susține un Guvern TEHNOCRAT

Delegația PSD care a luat parte, joi, la negocierile cu Klaus Iohannis nu a făcut o propunere pentru funcția de premier. Social-democrații sunt de acord să susțină un Guvern format din tehnocrați, potrivit unor surse PSD, citate de Mediafax. 

De asemenea, PSD s-a distanțat de declaraţiile anterioare privind coaliţia cu UNPR. 

Citește și: UPDATE. Iohannis se consultă cu partidele și protestatarii, pentru desemnarea noului premier. Au început discuțiile cu PNL

Guvern fără UNPR 

Cu doar o zi înainte liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit despre existenţa coaliţiei formate alături de UNPR şi de ALDE, punctul de vedere exprimat în faţa preşedintelui Klaus Iohannis s-a referit strict la poziţia PSD.

Potrivit unor surse social-democrate, subiectul relaţiei cu UNPR nu a fost ridicat în consultările de la Palatul Cotroceni, însă PSD caută în continuare o soluţie de formare a unui Guvern fără sprijinul sau aportul progresiştilor.

În privinţa Guvernului, social-democraţii nu au prezentat nicio variantă de premier, deşi Liviu Dragnea susţinea miercuri că PSD are o propunere pe care o va face preşedintelui. Social-democraţii consideră în acest moment că este „imposibilă” crearea unui Guvern cu prim-ministru politic şi nu vor să facă o astfel de nominalizare.

Potrivit surselor citate, schimbarea de poziţie şi renunţarea la asumarea directă a guvernărnii a survenit şi ca urmare a celei de-a doua zile de proteste şi a mesajelor lansate de cei care au ieşit în stradă.

Astfel, în discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, social-democraţii şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini un guvern cu premier tehnocrat şi chiar cu miniştri fără apartenenţă politică, însă numai în baza unui acord rezultat dintr-o majoritate confortabilă în Parlament.

Ultima oră
Pe aceeași temă