19.4 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
AcasăTechMinistrul Cristian Ghinea a anunțat că va demisiona. El va candida la...

Ministrul Cristian Ghinea a anunțat că va demisiona. El va candida la alegerile parlamentare pe listele USR. Viitorul ministru ar putea fi Dragoș Dinu

UPDATE 18,20: Premierul Dacian Cioloș a confirmat, miercuri, că are în vedere desemnarea unei persoane care lucrează deja în Ministerul Fondurilor Europene ca înlocuitor al lui Cristian Ghinea la conducerea Ministerului. Premierul Cioloș a precizat că, la Ministerul Fondurilor Europene, nu dorește să existe un interimat.

–––––––––––––––

UPDATE 18,15: Secretarul de stat Dragoș Cristian Dinu ar putea fi desemnat ministru al Fondurilor Europene, în locul lui Cristian Ghinea, informează surse citate de Agerpres.

––––––––––––––

UPDATE 15.31: Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a confirmat că ministrul Fondurilor Europene și-a depus demisia la Cancelaria Premierului, după care a anunțat-o în ședința de Guvern. 

Astfel, premierul urmează să facă o nouă propunere în zilele următoare.

11.13: Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat, miercuri, că va demisiona din Guvern.

„Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva”, a scris el pe Facebook.

–––

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie pe listele formaţiunii lui Nicuşor Dan, Uniunea Salvaţi România (USR), potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax.

USR îşi va anunţa candidaţii miercuri la ora 15.00, la ora 10.00 fiind programată şedinţa săptămânală de Guvern. Premierul Dacian Cioloş va trebui să desemneze un înlocuitor la şefia ministerului Fondurilor Europene.

Întrebat într-un interviu acordat RFI în luna septembrie dacă intenţionează să intre într-un partid politic, Cristian Ghinea a confirmat că au existat discuţii cu Uniunea Salvaţi România (USR).

]Vă confirm faptul că au existat discuţii cu Uniunea Salvaţi România. Este un partid care într-un mod absolut remarcabil spune că acest Guvern a făcut lucruri bune, care ar trebui să continue. Într-o lume politică în care a devenit o modă să iei în derâdere tehnocraţii, există acest partid cu oameni curaţi şi care spune nu, dimpotrivă, oamenii ăştia au început ceva bun şi ar trebui să continuăm. Dat fiind că ei spun asta, au existat discuţii cu ei”, a detaliat el.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

CEDO a primit o reclamație din partea Ucrainei împotriva Rusiei privind încălcările drepturilor omului

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasburg a anunţat marţi că a înregistrat o reclamație oficială din partea Ucrainei împotriva Rusiei, o...

CEDO a primit o reclamație din partea Ucrainei împotriva Rusiei privind încălcările drepturilor omului

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasburg a anunţat marţi că a înregistrat o reclamație oficială din partea Ucrainei împotriva Rusiei, o...
00:01:21

Suedia, Turcia și Finlanda semnează un memorandum la summitul NATO

Suedia, Turcia și Finlanda au semnat un memorandum care abordează preocupările Turciei, deschizând calea pentru aderarea la NATO a celor două țări nordice, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă