28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeTechSchwarz Global Services reamenajează și dotează cu echipamente performante Politehnica București

Schwarz Global Services reamenajează și dotează cu echipamente performante Politehnica București

Schwarz Global Services, centrul de excelenţă IT care furnizează soluţii digitale pentru grupul Schwarz, a amenajat și dotat cu echipamente performante unul dintre laboratorele din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare al Universității Politehnica din București (UPB), de care se vor bucura anual mii de studenți.

Pe lângă mobilier, laboratorul a fost dotat cu laptopuri performante de ultimă generație, pentru a oferi studenților o experiență completă de învățare, adaptată prezentului. În plus, a fost creat și un spațiu de relaxare unde tinerii pot interacționa în pauzele dintre cursuri, într-un mediu academic prietenos.

Proiectul se lansează în contextul unui parteneriat extins între Schwarz Global Services și Universitatea POLITEHNICA din București. Diversele generații de studenți ai Politehnicii au beneficiat și beneficiază, în cadrul acestui parteneriat, de programe frecvente de internship organizate de Schwarz Global Services, în cadrul cărora interacționează direct cu compania și cu angajații acesteia, având oportunitatea ca ulterior să fie recrutați aici. Schwarz Global Services participă de asemenea activ la târgurile și evenimentele de profil organizate de UPB, precum Polijobs, Polifest sau Innovation Labs.

“Noul proiect consolidează parteneriatul dintre Schwarz Global Services și Universitatea POLITEHNICA din București. Credem că astfel de investiții și colaborări sunt oportune pentru mediul academic, pentru mediul de business, dar mai ales pentru noile generații de studenți și absolvenți. Accesul la o infrastructură modernă, cu echipamente de ultimă generație este esențial în pregătirea studenților. Schwarz Global Services oferă și programe de dezvoltare atractive pentru studenții Politehnicii: de exemplu, în luna iulie începem noul program de internship dedicat studenților pe segmentele de dezvoltare software, consultanță IT și agile coaching. În plus, avem posturi deschise și pentru absolvenți. Mă aștept ca în 2023 să avem o rată de angajare peste cea din 2022 și asta în contextul în care în 2022 am angajat de 2 ori mai mulți participanți în program decât ne-am așteptat inițial,” declară Octavian Ichim, CEO Schwarz Global Services România.

În cadrul Schwarz Global Services, reprezentanții noii generații de absolvenți ai Politehnicii au acces la infrastructură de ultimă generație, unele dintre cele mai moderne medii, metode și limbaje de programare (ex. JAVA, Vue.js, Angular, Golang, ABAP, Mendix dar și cele mai noi soluții DevOps). La tehnologia de ultimă generație se adaugă și proiecte extrem de interesante din zona de Cloud ori Machine learning. Schwarz Global Services dezvoltă produse software proprii cu aplicabilitate în industrii precum retail tradițional, e-commerce ori producție. Compania are printre altele soluții proprii de e-commerce, cloud (StackIT) dar și cyber security (XM Cyber).   

Proiectul de amenajare din cadrul Universității POLITEHNICA a fost implementat împreună cu WOPA Communication Group.

Schwarz Global Services este furnizorul intern de soluții și servicii IT, care sprijină procesarea serviciilor administrative a grupului internațional de top de retail Schwarz. Grupul activează în 33 de țări în întreaga lume, cu peste 13.000 de magazine și aproximativ 550.000 de angajați. Cu sediul în Neckarsulm, Baden-Württemberg, Germania, Schwarz este format din cele două divizii de retail Lidl și Kaufland, producția de alimente Schwarz Produktion și serviciul de mediu PreZero.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Horoscop 30 septembrie – Schimbări mari pentru mai multe zodii

 Berbec (21 martie - 19 aprilie)Astăzi, Berbecii pot simți o nevoie crescută de a se exprima și de a-și urma pasiunile. Este o...

Război în Ucraina – Ziua 584

UPDATE - Concert la Moscova pentru anexarea regiunilor ucrainene, dar fără Putin: evenimentul nu va fi difuzat pe niciun canalÎn Piaţa Roşie din...

Vrancart construiește un parc solar cu suport PNRR

Societatea Vrancart SA, cu Dedeman printre acționari, a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Energiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies