25.2 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Samsung și Xiaomi, posibilii performeri pe piața smartphone-urilor

Analiștii de la Strategy Analytics previzionează o piață dinamică a smartphone-urilor în 2021, an în care producătorii vor încerca să recupereze din pierderile cauzate de pandemia de coronavirus.

Vânzările îți vor reveni mai repede decât se așteaptă cei mai mari producători din domeniu, cred cei de la Strategy Analytics, citați de News.ro, iar cifrele vor fi în 2020 cu până la maxim 11% mai mici decât cele din anul trecut.

Se anticipează că la nivelul anului 2022 vor fi vândute la nivel mondial cel puțin 1,4 miliarde smartphone-uri, nivelul anului trecut, iar Samsung își va păstra poziția de lider autoritar la vânzări.

Dacă previziunile se adeveresc, Huawei ar urma să piardă poziția a doua în detrimentul Apple care va avea modele necesare pentru a recupera terenul pierdut înaintea izbucnirii pandemiei.

Surpriza va fi dată de produsele companiei chineze Xiaomi, cred analiștii din domeniu, producător ce va vinde la nivelul anului 2021 un volum de aproximativ 167 milioane unități, în vreme ce Huawei este estimat să comercializeze sub 60 milioane de smartphone-uri.

Ultima oră
Pe aceeași temă