21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeTechRomânia va avea investiții anuale de 50 de milioane de euro în...

România va avea investiții anuale de 50 de milioane de euro în inteligența artificială

Investițiile destinate start-up-urilor românești din sectorul inteligenței artificiale (AI) vor ajunge la aproape 50 de milioane de euro pe an până în anul 2025, potrivit estimărilor companiei germaneHorvath & Partners.

Estimările au fost prezentate marți, într-o conferință de presă organizată la București.

Potrivit directorului general al firmei Horvath & Partners Romania, Kurt Weber, creșterile la nivelul PIB generate de AI și Machine Learning vor fi, la nivelul Europei, de ordinul a 1,5 – 2 trilioane de euro în următorii zece ani.

Potrivit unui raport întocmit, în anul 2019, de Coursera – una dintre cele mai prestigioase platforme de învățare online din lume, România este competitivă în zona de AI, situându-se, de exemplu, după SUA și Marea Britanie, dar înaintea Ungariei.

Piața forței de muncă va fi, la rândul ei, puternic influențată de robotizare. În urma acestui proces, până în anul 2030, între 40 și 50 la sută din locurile de muncă actuale ar putea fi înlocuite de soluții de automatizare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

24 septembrie, sărbătoare importantă pentru ortodocși

Sfânta Muceniţă Tecla este pomenită în calendarul creştin ortodox în ziua de 24 septembrie.Sfânta Tecla era din Iconia, cetate din Asia Mică, iar...

GALERIE FOTO. Alisha Lehmann a pozat sexy pentru un nou calendar

Dacă ar fi să ne imaginăm o lume în care fotbalul și moda se intersectează în cel mai spectaculos mod cu putință, cu siguranță...

75 de miliarde de euro pot fi suspendate în orice clipă

”Proiectul de lege a fost discutat într-o primă lectură, în Guvern, tocmai în ideea aceasta ca toţi membrii Guvernului să ia la cunoştinţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies