21.4 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeTechRomânia are una dintre cele mai mari viteze pe Internet din lume

România are una dintre cele mai mari viteze pe Internet din lume

Vitezele de descărcare pe internet au crescut în acest an cu mai mult de 30 la sută, atât pentru conexiunile prin cablu, cât și pe cele mobile, comparativ cu anul precedent, potrivit noilor date puse la dispoziție de firma de testare a vitezei pe internet Ookla.

Aceasta face ca viteza medie de download să fie de 40 megabiți pe secundă pentru bandă largă și 20 Mbps pentru dispozitive mobile.
 
Creșterea a fost determinată de îmbunătățirea rețelelor în multe țări, printre care Norvegia, Australia și India, care au observat că viteza de bandă largă crește în acest an cu 77%, făcându-l cel mai mare dintre cele mai mari țări din lume. Încă mai este pe locul 76 din toate țările, cu o viteză medie de download în bandă largă de 18,82 Mbps.

Compania Ookla a clasat țara noastră pe locul al cincilea în lume în privința vitezei de accesare a internetului, după Singapore, Islanda, Hong Kong și Coreea de Sud.

De reținut că SUA se situează pe locul 44 la viteza de descărcare de pe mobil, cu 26,32 Mbps. Clasamentele și mediile se bazează pe datele din noiembrie 2017 și sunt comparate cu datele din noiembrie 2016, conform site-ului recode.net.

 
 

Cele mai citite

„România, trezește-te! Unii te fura, alții te droghează, alții îți vând pe bani grei otrava și corupții din sistem numără banii”

Zic aceste lucruri pentru ca resursa umană oamenii acestei minunate tari pot face schimbarea in bine de la nivel individual pana la sistemul...

Tu mănânci vârful de la banană? Uite la ce riscuri te expui

Cercetătotii au demonstrat că în vârful bananelor există o acumulare de substanţe toxice extrem de periculoase, care arată ca un minuscul bob de...

Septembrie 2023, la fel de călduros ca o lună august din trecut. Moldova, amenințată de secetă severă

Pentru ceva lămuriri prin care să înțelegem caracteristicile acestui interval pe care îl traversăm trebuie să precizăm că o lună septembrie normală din...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies