17.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

România are una dintre cele mai mari viteze pe Internet din lume

Vitezele de descărcare pe internet au crescut în acest an cu mai mult de 30 la sută, atât pentru conexiunile prin cablu, cât și pe cele mobile, comparativ cu anul precedent, potrivit noilor date puse la dispoziție de firma de testare a vitezei pe internet Ookla.

Aceasta face ca viteza medie de download să fie de 40 megabiți pe secundă pentru bandă largă și 20 Mbps pentru dispozitive mobile.
 
Creșterea a fost determinată de îmbunătățirea rețelelor în multe țări, printre care Norvegia, Australia și India, care au observat că viteza de bandă largă crește în acest an cu 77%, făcându-l cel mai mare dintre cele mai mari țări din lume. Încă mai este pe locul 76 din toate țările, cu o viteză medie de download în bandă largă de 18,82 Mbps.

Compania Ookla a clasat țara noastră pe locul al cincilea în lume în privința vitezei de accesare a internetului, după Singapore, Islanda, Hong Kong și Coreea de Sud.

De reținut că SUA se situează pe locul 44 la viteza de descărcare de pe mobil, cu 26,32 Mbps. Clasamentele și mediile se bazează pe datele din noiembrie 2017 și sunt comparate cu datele din noiembrie 2016, conform site-ului recode.net.

 
 

Ultima oră
Pe aceeași temă