25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăTechRebelDot lansează Rebel Ventures, propriul mecanism de investiții în start-up-uri tech

RebelDot lansează Rebel Ventures, propriul mecanism de investiții în start-up-uri tech

RebelDot, companie românească de dezvoltare de software, lansează Rebel Ventures, propriul mecanism de investiții pentru susținerea start-up-urilor tech, entitate distinctă ce va administra strategia de investiții a companiei în start-up-uri locale și nu numai, dând astfel posibilitatea acestora să aibă acces la expertiza tehnică a echipei RebelDot.

Rebel Ventures, noua divizie de investiții a RebelDot, a fost dezvoltată la inițiativa lui Tudor Ciuleanu și Kocsis Andras, cofondatorii RebelDot, din dorința de a se implica și participa la dezvoltarea industriei tech autohtone.

„Un concept deja familiar companiilor de dezvoltare software – tech for equity – este modul prin care RebelDot se implică activ în dezvoltarea start-up-urilor. În felul acesta, aducem un plus de valoare relațiilor tranzacționale cu care este deja obișnuită piața de investiții din România. Este un tip de colaborare care pune împreună mai bine de 14 ani de expertiză și o echipă de peste 150 de developeri, designeri și manageri de produs, alături de fondatori, pentru a-i susține îndeaproape în dezvoltarea unui business care să răspundă nevoilor de pe piață”, spune Tudor Ciuleanu, CEO RebelDot.

Compania RebelDot, prin divizia de investiții Rebel Ventures, se adresează companiilor aflate la început de drum și echipelor de developeri care au tehnologia ca și componentă principală de business și vizează acele colaborări cu start-up-uri care vin cu soluții simple și inovatoare la problemele de zi cu zi ale clienților lor, în special în zona de healthcare, telemedicină, energie verde, fintech și blockchain.   

„Rebel Ventures este un proiect pornit din dorința de a susține mediul de start-up local. Astfel, compania RebelDot poate fi implicată în diverse businessuri, fără a fi nevoită să acopere toate ariile ce vizează lansarea unui produs software. Cluj-Napoca este un oraș recunoscut la nivel global pentru talentul IT de care dispune și avem un număr impresionant de companii care apelează la noi pentru a le ajuta prin consultanță, la implementarea aplicațiilor pe care le dezvoltă. Prin Rebel Ventures, vrem să ne asigurăm că start-up-urile locale beneficiază de aceeași consultanță tehnică. Este aportul pe care vrem să îl aducem în comunitatea de tech locală. În același timp, nu excludem investiții internaționale în start-up-uri care ne abordează și reușesc să ne capteze atenția”, mai spune Tudor Ciuleanu.

Odată cu lansarea noului mecanism de investiții, RebelDot aduce la cunoștință publicului proiectele în care s-a implicat până în prezent, una din principalele investiții fiind în Eventmix, platforma globală self-service, lansată in anul 2020 de către antreprenorii în serie Sergiu Biriș și Andrei Dunca. Eventmix este o platformă ce permite realizarea de evenimente, hibride si virtuale, simplu si rapid, fără a necesita experiență sau cunoștințe tehnice.

În același timp, Eventmix devine cea mai recentă investiție a RebelDot și se alătură altor start-up-uri locale și internaționale, precum VisidotUNL Global, We.Vestr Compleye, Venture Rock și The Bridge care au beneficiat, în trecut, de investiții din partea companiei clujene.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
00:01:00

VIDEO: Explozie într-o zonă comercială din Erevan, Armenia – Cel puțin 20 de persoane rănite

Două explozii au străpuns duminică, 14 august, un depozit de artificii dintr-un centru comercial din capitala armeană Erevan, provocând moartea unei persoane și rănirea...

Datoria guvernamentală a ajuns la 50% din PIB în luna mai

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a crescut, în mai 2022, la 614,338 miliarde de lei, de la 602,871 miliarde de lei, în luna precedentă,...

A murit miliardarul Rakesh Jhunjhunwala, unul dintre bogații Indiei

Investitorul pe bursă Rakesh Jhunjhunwala, supranumit "Warren Buffett al Indiei" şi care avea o avere netă de şase miliarde de dolari, a murit duminică...
Ultima oră
Pe aceeași temă