0.9 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăTechReacția lui Codrin Ștefănescu, după ce Administrația Prezidențială a precizat că nu...

Reacția lui Codrin Ștefănescu, după ce Administrația Prezidențială a precizat că nu se întrunesc condițiile pentru nominalizarea unui nou premier: Facem moțiune pentru un singur om? Constituția nu ne permite să îl luăm de guler, toată țara e blocată

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat, joi dimineața, la anunțul Administrației Prezidențiale potrivit căruia președintele Klaus Iohannis va nominaliza un nou premier doar dacă se vor întruni prevederile din Constituție.

„Avem un om care stă singur într-un Palat în care se dă ora exactă. E singur cucu în Palatul Victoria și nu știu ce așteaptă. Toată România așteaptă să plece de acolo. E o situație foarte penibilă să ajungem la situația de a depune moțiune de cenzură. Acolo nu mai e un guvern, e un singur om. Facem moțiune pentru un singur om? Constituția nu ne permite să îl luăm de guler, toată țara e blocată de un singur. Trebuie să găsim soluția legală să vedem ce facem. Iohannis așteaptă ca postul să fie vacant, iar apoi va merge coaliția la Cotroceni cu propunerea unui nou premier. Nu avem în Constituție, dacă el nu vrea să demisioneze, ne poate ține luni de zile așa.”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Antena 3. 

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a precizat, joi, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu, că un nou premier poate fi desemnat doar dacă se întrunesc condițiile din Constituție.

„Vă informez că președintele a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care anunță retragerea… Președintele a luat act că se dorește schimbarea Cabinetului. Potrivit Art. 106 din Constituție, funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a stării de incompatibilitate. Cfm. Art 107 din Legea Fundamentală, dacă prim-ministrul se află într-una dintre situații, președitele va desemna un alt membru al Guvernului ca premier interimar, până la desemnarea altui prim-ministru. Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie prin demisie, fie prin adoptarea în Parlament a moțiunii de cenzură, președintele va desemna un alt candidat. În condițiille în care Guvernul va fi demis, președintele va urma cu celeritate pașii. Președintele solicită rezolvarea crizei politice din interiorul coaliției, pentru a evita instabilitatea politică”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. De asemenea, a precizat că va rămâne în PSD. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.  Pe aceași temă: 


Grindeanu sau cyborgul bănățean conspirat | OPINIE

După jumătate de an în care și-a jucat cuminte rolul de cățeluș al lui Dragnea, Grindeanu a mâncat jăratec și s-a transformat într-un cyborg ofensiv care a șters podeaua de la Palatul Victoria cu primul teleormănean al țării.


Liviu Dragnea și Reflexul Mobutu | OPINIE

Temutul dictator Mobutu Sésé Seko obișnuia să-și schimbe guvernul o dată la șase luni, fără motiv, doar pentru a demonstra că el este șeful. „În tradiția africană nu acceptăm niciodată doi șefi“, așa explica fostul lider al Zairului (Congo-Kinshasa) necesitatea dictaturii. Și tot el le dădea lecții publice norocoșilor sau ghinioniștilor din anturajul său: „Dacă vreți să furați, furați frumos, fiindcă dacă furați prea mult dintr-o dată și deveniți bogați peste noapte, veți fi prinși“.


 

Cele mai citite

Bilanț Covid, 18 ianuarie. Avem aproape 17.000 de noi cazuri! Ne apropiem de record

Bilanț Covid, 18 ianuarie: numărul de cazuri de îmbolnăvire s-a dublat de ieri până azi! Ne apropiem vertiginos de un nou record negativ. Bilanțul...

S-a decis plafonarea prețului la energie și gaze. Ce trebuie să știi

Guvernul a decis plafonarea prețului la energie și gaze! În ședința de luni seară, Coaliția a ajuns, într-un final, la o înțelegere cu privire...

Președintele Parlamentului European, ales astăzi. Cine are prima șansă

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, îşi alege azi noul preşedinte pentru următorii doi ani şi jumătate. Cele mai mari şanse pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă