22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

PSD va suporta costul deplasării în SUA a lui Dragnea și Grindeanu, pentru învestirea lui Trump la Casa Albă

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a anunțat marţi că acest partid va suporta cheltuielile pentru deplasarea în SUA a liderului PSD, Liviu Dragnea, şi a premierului Sorin Grindeanu, la ceremonia de îmvestire a noului preşedinte Donald Trump, informează News.ro.

Întrebat ce sumă va fi alocată de Camera Deputaţilor pentru deplasarea lui Liviu Dragnea la Washington DC, Mircea Drăghici a spus că tooate costurile sunt suportate de partid.

“Nicio sumă. Eu plătesc de la partid, eu sunt trezoierul partidului şi plătesc de la partid şi pentru domnul Grindeanu şi pentru domnul Dragnea”, a afirmat social-democratul.

”Acum merg la firmele de turism să negociez probabil şi un discount dacă se va putea. Achităm atât deplasarea, cât şi cazarea, totul se achită prin agenţii de turism. Nu vă pot spune suma, pentru că nu o cunosc la momentul acesta”, a mai spus Drăghici.

Trezorierul PSD a subliniat că nu există ”nicio conotaţie financiară” pentru Camera Deputaţilor în această chestiune.

“Invitaţia e nominală şi pe partid. Memorandumul a fost doar ca să se ştie că se pleacă, dar nu are nicio conotaţie financiară pe Cameră”, a completat Mircea Drăghici. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, luni seară, că invitaţia la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a venit de la Comitetul de organizare. El nu a menţionat în ce calitate a primit invitaţia şi a ironizat precizările Administraţiei Prezidenţiale pe acest subiect, spunând că el totuşi „se încăpăţânează” să meargă.

Liviu Dragnea a confirmat că deplasarea în SUA va fi plătită de către Camera Deputaţilor.


Citește și: Biletul la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, unde merge șeful PSD, costă între 100.000 și un milion de dolari. Cine este Elliot Broidy, afaceristul corupt care l-a invitat pe Dragnea în America

Elliott Broidy, cel care i-a chemat pe Dragnea și Grindeanu în SUA, este un controversat vicepreședinte al comitetului care se ocupă de ceremoniile de inaugurare a noului președinte al SUA, Donald Trump. Semnătura de pe invitația către Liviu Dragnea aparține lui Elliott Broidy, vicepreședinte al Comitetului pentru Inaugurarea celui de-al 58-lea președinte, nu președintelui acestui comitet, Tom Barrack. Comitetul are un președinte, doi vicepreședinți și 17 vicepreședinți.


 

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă