-0.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăTechPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, aceasta fiind prima întâlnire directă a celor doi politicieni de după alegerile parlamentare, informează joi News.ro.

Surse politice au precizat însă că liderii celor două formațiuni nu au vorbit despre o guvernare comună a partidelor lor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, duminică noaptea, referitor la o posibilă colaborare cu UDMR la guvernare, că trebuie să discute mai întâi în partid şi cu aliații de la ALDE, pentru a stabili împreună calea de urmat.

Întrebat despre UDMR, Liviu Dragnea a spus: „Cred că va intra (în Parlament n.r.) şi cred că va intra cu peste 6%, cel puţin aşa sunt semnele. Vorbim mai întâi în partid, după care vorbim cu colegii de la ALDE şi împreună stabilim calea de urmat. Nu avem de gând să facem alianţă cu PNL, USR sau cu PMP”.

Pe de altă parte, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că Uniunea caută parteneri pentru a pune în aplicare programul politic al formaţiunii.

„Am făcut o analiză scurtă despre rezultatele alegerilor în ceea ce ne priveşte (…) şi noi considerăm că rezultatul nostru este un rezultat corect şi un rezultat la care după foarte mulţi ani am aşteptat. Am spus că în continuare pentru noi este important să găsim parteneri în Parlament, în noua configuraţie a Parlamentului, parteneri în dorinţa de a pune în aplicare cele mai importante elemente din programul nostru polici”, a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a ţinut să precizeze că membrii Uniunii „nu caută fotolii ministeriale, funcţii”, ci parteneri pentru a aplica dezideratele minorităţii maghiare, în special în privinţa reformei constituţionale, a reformei administraţiei publice şi a reformei educaţionale.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Noua schemă de ajutor la gaze și energie nu se aplică retroactiv. Precizările ministrului energiei

Guvernul va adopta o OUG privind reducerea facturilor la gaze și energie în intervalul 1 februarie - 31 martie. Ministrul energiei, Virgil Popescu, precizează...

Măsurile pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze au fost aprobate

Guvernul a adoptat noile măsuri pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze naturale. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, marți, înaintea ședinței...

Pfizer începe studiile clinice pentru un vaccin împotriva Omicron

Pfizer și BioNTech au început un studiu clinic pentru vaccinul lor specific Omicron. Companiile au făcut anunțul marți într-un comunicat de presă. Studiul va evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă