21.1 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăTechPredoiu: Ponta are în continuare ambiții prezidențiale

Predoiu: Ponta are în continuare ambiții prezidențiale

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, la Gânul Live, că premierul Victor Ponta ”are în continuare ambiţii prezidenţiale”, relatează Mediafax.

El a precizat că premierul îşi va schimba „la un moment dat atitudinea de neutralitate” faţă de preşedintele Klaus Iohannis.

Predoiu a subliniat că , deşi în prezent relaţia preşedinte-premier este de „colaborare instituţională”, preşedintele Iohannis „a spus limpede şi onest că îşi doreşte un alt soi de guvern, cu care să aibă un parteneroat onest”.

Prim vicepreședintele PNL  a mai spus că actualul premier „nu mai poate oferi credibilitate, încredere, nu mai poate servi România”, „cheia unui guvern” fiind premierul şi credibilitatea cea a „reuşitei guvernamentale”.

În ceea ce priveşte baza politică a unui viitor guvern, Predoiu a spus că „nu poti exclude nimic din o nouă majoritate”, că pentru noua majoritate „se munceşte” şi că „rafinarea” programului de guvernare al PNL, lansat recent, contribuie la formarea noii majorităţi. „Partea de construcţie a guvernului este o muncă separată”, a precizat liderul liberal.

Prim-vicepreşedintele PNL a remarcat faptul, că în privinţa programelor de guvernare, nu se vede „în niciun fel de concurs cu domnul Ponta”, pentru că, din punctul său de vedere ca „fost sportiv”, concursurile „înseamnă şi fair-play”, atitudine care lipseşte actualului premier.

În altă ordine de idei, referindu-se la pomenirea numelui său în discuţii despre diverse cauze penale, Predoiu a spus că „nu a fost implicat niciodată într-o activitate nelegală”, nici ca avocat, nici ca politician.

„Nu am nimic de ascuns. Când am intrat în politică, mi-am făcut un examen foarte atent al vieţii profesionale, al vieţii private”, a mai declarat, la Gândul Live, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Cele mai citite

Putin acuză de furt Europa pentru că a înghețat active de miliarde ale oligarhilor ruși

Președintele rus Vladimir Putin a numit „furt” decizia europeană de a îngheța active de miliarde aparținând oligarhilor. „Furtul de bunuri de către Occident nu va...
00:01:48

Șeful ONU către mai mulți absolvenți de facultate: „ Nu lucrați pentru cei care distrug clima”

Șeful ONU a spus către mai mulți absolvenți ai Universității Seton Hall din New Jersey că nu e bine să lucreze pentru cei care...

Se anunță trafic greu în București: Lucrările la pasajul rutier de la Piața Unirii încep în jur de 20 iunie

Lucrările de refacere de la pasajul rutier de la Piaţa Unirii vor începe în jurul datei de 20 iunie şi este preconizat să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă