30.8 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăTechPredoiu: Ponta are în continuare ambiții prezidențiale

Predoiu: Ponta are în continuare ambiții prezidențiale

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, la Gânul Live, că premierul Victor Ponta ”are în continuare ambiţii prezidenţiale”, relatează Mediafax.

El a precizat că premierul îşi va schimba „la un moment dat atitudinea de neutralitate” faţă de preşedintele Klaus Iohannis.

Predoiu a subliniat că , deşi în prezent relaţia preşedinte-premier este de „colaborare instituţională”, preşedintele Iohannis „a spus limpede şi onest că îşi doreşte un alt soi de guvern, cu care să aibă un parteneroat onest”.

Prim vicepreședintele PNL  a mai spus că actualul premier „nu mai poate oferi credibilitate, încredere, nu mai poate servi România”, „cheia unui guvern” fiind premierul şi credibilitatea cea a „reuşitei guvernamentale”.

În ceea ce priveşte baza politică a unui viitor guvern, Predoiu a spus că „nu poti exclude nimic din o nouă majoritate”, că pentru noua majoritate „se munceşte” şi că „rafinarea” programului de guvernare al PNL, lansat recent, contribuie la formarea noii majorităţi. „Partea de construcţie a guvernului este o muncă separată”, a precizat liderul liberal.

Prim-vicepreşedintele PNL a remarcat faptul, că în privinţa programelor de guvernare, nu se vede „în niciun fel de concurs cu domnul Ponta”, pentru că, din punctul său de vedere ca „fost sportiv”, concursurile „înseamnă şi fair-play”, atitudine care lipseşte actualului premier.

În altă ordine de idei, referindu-se la pomenirea numelui său în discuţii despre diverse cauze penale, Predoiu a spus că „nu a fost implicat niciodată într-o activitate nelegală”, nici ca avocat, nici ca politician.

„Nu am nimic de ascuns. Când am intrat în politică, mi-am făcut un examen foarte atent al vieţii profesionale, al vieţii private”, a mai declarat, la Gândul Live, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Cele mai citite

Președintele indonezian sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei

Președintele indonezian este la Kiev unde sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei, în încercarea de a debloca exporturile de cereale ucrainene, de care țara...

Președintele indonezian sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei

Președintele indonezian este la Kiev unde sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei, în încercarea de a debloca exporturile de cereale ucrainene, de care țara...

Percheziții în Capitală și în mai multe județe, într-un dosar privind Start Up Nation

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) efectuează, astăzi, peste 40 de percheziţii în Bucureşti şi în alte şapte...
Ultima oră
Pe aceeași temă