16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechPonta: DNA să înceapă urmărirea preşedintelui Klaus Iohannis, iar el să demisioneze....

Ponta: DNA să înceapă urmărirea preşedintelui Klaus Iohannis, iar el să demisioneze. Primele reacții

Fostul premier Victor Ponta susţine că DNA ar trebui să înceapă urmărirea penală a preşedintelui Klaus Iohannis, iar acesta ar trebui să demisioneze deoarece a obținut în mod fraudulos o casă în Sibiu. 

Liberalii consideră că fostul premier încearcă să recâştige puterea în PSD lansând acuzaţii fantastice la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Victor Ponta a postat, vineri, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care prezintă ce crede că el trebuie să se întâmple dacă “suntem toți egali în România și dacă se respectă ceea ce s-a întamplat în cazul altora”:

„1. DNA să ceara începerea urmăririi penale contra Dlui. Klaus Iohannis pentru săvârșirea infracțiunii de “Conflict de interese” prevăzuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece “în exercitarea atribuțiilor de serviciu … a participat la luarea unei decizii … prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani.” (vezi mai jos textul)

2. Tinerii frumoși și liberi care au cerut “un alt fel de politică” vor ieși diseară în stradă să ceara demisia Președintelui vinovat. (așa cum fac în aceste zile în Brazilia, Franța etc.)

3. Cu ocazia demisiei, Dl. Iohannis va fi cercetat penal și pentru fals și uz de fals, fapte comise în vederea obținerii în mod fraudulos a unei case în Sibiu, așa cum a stabilit deja prin hotărâre definitivă Curtea de Apel Brașov. Și sigur va fi solicitat de către ANAF să restituie suma de 600 milioane încasată fără drept ca și chirie pentru casa obținută în mod fraudulos.

Eu cred că România este un stat de drept în care toți suntem egali în fața legii și răspundem pentru faptele noastre – sau NU?! – încheie Victor Ponta.

Liberalii îi recomandă lui Victor Ponta ca, “înainte de a lansa acuzaţii fantastice în spaţiul public pe care şi le-ar dori adevărate din frustrarea sa politică”, să citească actele normative în vigoare. 

“Fostului premier Victor Ponta i-au mai rămas doar drumurile la Parchet şi Tribunal, imunitatea păstrată politic în Parlament şi libertatea de a confecţiona acuzaţii virtuale. Este, probabil, singurul lucru care îl mai fericeşte pe cel care va rămâne în istoria României drept ‘Patriarhul Minciunii’ şi care se chinuie zilele acestea să mai primească într-un fel sau altul atenţia publicului. Este reprobabilă, însă, încercarea lui Victor Ponta de a recâştiga puterea în PSD folosindu-se de numele preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a le dovedi colegilor de partid că îl poate înlocui pe Liviu Dragnea. Nu mare ne-ar fi surprinderea să constatăm că Victor Ponta aşteaptă, cu un interes meschin, pronunţarea sentinţei în cazul actualului lider al PSD”, arată liberalii, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES

În opinia PNL, un lucru este bun câştigat în România şi este cel mai de preţ în acest moment: lupta împotriva corupţiei. 

“În acest demers, justiţia s-a dovedit fără scrupule şi fără preferinţe politice, fapt care oricât de dureros ar fi pentru unii sau pentru alţii este de salutat. Corupţia este un cancer, iar singurul său leac este aplicarea legii – de care Victor Ponta a fugit ascunzându-se în spatele imunităţii. Pe de altă parte, disperarea fostului premier ne dă încredere că adevărul se va afla curând şi egalitatea în faţa legii îl va privi pe deplin şi pe Victor Ponta ca pe orice alt cetăţean. În cele din urmă poate va înţelege şi Victor Ponta că justiţia nu se face la comandă şi că nu mai poate fi supusă trocului, ca în urmă cu câţiva ani. Sperăm să înţeleagă şi raţiunea pentru care PNL a militat în tot acest timp pentru încuviinţarea solicitărilor justiţiei în Parlament şi s-a ferit de orice interferenţă în procesul judiciar”, mai spun liberalii. 
 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, miercuri, o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, a judecării contestaţiei în anulare formulată de familia președintelui împotriva deciziei instanţei, din noiembrie 2015, prin care cei doi soţi au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului.

Citeşte şi Procesul pentru CASA lui Iohannis se judecă la Pitești. De ce a fost strămutat

 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă