27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăTechPonta vobește despre Ungaria, ca răspuns la declaraţiile Victoriei Nuland

Ponta vobește despre Ungaria, ca răspuns la declaraţiile Victoriei Nuland

Victor Ponta, întrebat despre afirmaţiile lui Nuland privind ignorarea valorilor democratice şi protejarea corupţilor, a declarat că preşedintele SUA, Barack Obama şi subsecretarul de stat american Victoria Nuland au o poziţie publică deja extrem de critică faţă de ceea ce se întâmplă în Ungaria, informează Mediafax"Cred că şi preşedintele Barack Obama, şi doamna subsecretar Nuland au o poziţie publică deja extrem de critică vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în ţara vecină, faţă de Ungaria, şi cred că dumneavoastră azi, fiind chiar în România şi chiar la Bucureşti, dacă nu mă înşel, domnul Orban, aveţi ocazia să-l întrebaţi. Eu, ca prim-ministru al României, nu vreau sau nu pot să comentez în public uitându-mă peste graniţă la alţii".

Şi purtătorul de cuvânt al PSD; Dan Șova, susține într-un comunicat de presă că subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, "s-a referit, în mod evident, la situaţia din Ungaria, la acţiunile lui Viktor Orban, prietenul lui Traian Băsescu".

Subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, a criticat, joi, liderii central-europeni care profită de apartenenţa la UE şi NATO dar ignoră valorile democratice, oficialul american criticând şi protejarea oficialilor corupţi de urmărirea judiciară, fără a nominaliza explicit vreo ţară.

Zsolt Nemeth, şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, a declarat, joi, la Washington, ca răspuns la acuzaţiile subsecretarului de stat Victoria Nuland, că SUA ar trebui să numească un ambasador la Budapesta care să obţină informaţii corecte despre Ungaria, având în vedere că postul de ambasador este vacant de doi ani.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se află în România şi participă, vineri, la inaugurarea noii clădiri a Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va funcţiona o şcoală profesională.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 87: 8 răniți după un atac asupra unui centru cultural recent reconstruit

UPDATE, ora 14:38: Preşedintele american Joe Biden a semnat legea adoptată joi de Congres ce prevede un pachet gigantic de 40 de miliarde de...

Orașul din deșertul chilian construit pe bază de mumii

Poate că egiptenii au cele mai faimoase mumii, dar nu sunt cele mai vechi. Poporul Chinchorro din deșertul Atacama din Chile a fost primul...
00:01:04

VIDEO: Rusia spune că ultimii apărători din Azovstal s-au predat

Ministerul rus al Apărării a declarat că ultimul grup de forțe ucrainene care se afla în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol s-a predat, marcând...
Ultima oră
Pe aceeași temă