14.8 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăTechPoliticianul satului: Traian Băsescu - Frumoasa și bestia (de gen feminin) |...

Politicianul satului: Traian Băsescu – Frumoasa și bestia (de gen feminin) | ACADEMIA CAȚAVENCU

Traian Băsescu e marinar. Înainte de a fi comandant de navă, înainte de a fi politician. Înainte de a fi președinte. Chiar înainte de a fi om. Ca orice marinar care „se respectă”, vorbește uneori mai murdar decât o budă de spital specializat în tratarea dizenteriei.

Tot pentru că este un marinar, Traian Băsescu este un misogin pursânge. Cu o singură excepție, femeile sunt, la un moment dat, victime sigure ale proverbialei sale mitocănii. Pentru acea excepție, Băsescu e capabil să jignească alte reprezentante ale sexului frumos într-un mod inimaginabil.

Excepția se numește Elena Udrea, iar victima principală a matrozului care a condus la un moment dat România este Laura Codruța Kövesi. Acum câteva zile, Băsescu și-a dat arama mitocănească pe față. A atins unul dintre cele mai joase praguri ale misoginismului. A emis niște josnicii demne de un veritabil golan de port, cum îl cataloghează unii.

Încercând să explice de ce Kövesi i-a făcut dosare penale Elenei Udrea, Băsescu a dus discuția în zona kilogramelor.

„Elena Udrea a fost trecută pe lista neagră de Coldea și de Codruța Kövesi, iar Codruța Kövesi mai are în plus problema că Elena Udrea ar trebui să mai aibă o sută de kilograme în plus, ca și Bica”. Sau: „Poate nu vă vine să credeți, dar și ăsta este parte din adevăr. Și aceste antipatii au o contribuție la arestări”.

Nu exclud că proverbiala invidie feminină nu trebuie neglijată. A făcut multe victime.

Ce ne facem însă că doamna Udrea a fost condamnată deja în prima instanță și riscă aceeași soartă când justiția va da sentința definitivă. Aici nu e doar vina Laurei Codruța Kövesi.

Rechizitoriul DNA a fost confirmat de o instanță. Și judecătorii care au pronunțat sentința sunt frustrați că Elena Udrea nu are 100 kilograme în plus? Senzația mea este că adevărata problemă nu sunt kilogramele, ci litrii. Unii consumă cu 100 de litri în plus față de alții…

Omul gras și omul slab

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România ar putea avea două echipe în Final Four-ul EHF European League! Dunărea Brăila și Gloria Bistriţa, victorii în prima manșă a „sferturilor”

România ar putea avea două reprezentante în semifinalele EHF European League, a doua competiție valorică a handbalului feminin, după ce HC Dunărea Brăila și...

Importurile de gaze au crescut cu peste 143%, în ianuarie 2024

România a importat, în ianuarie 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 107.800 tone echivalent petrol (tep), cu 143,3% mai mare (+63.500) faţă...

Uniunea Europeană anunță un pachet de ajutor de 7,3 miliarde de euro pentru Egipt

Uniunea Europeană anunță un pachet de ajutor de 7,3 miliarde de euro pentru Egipt, care se confruntă cu probleme de lichidități, pe fondul îngrijorărilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă