29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Politicianul satului: Traian Băsescu – Frumoasa și bestia (de gen feminin) | ACADEMIA CAȚAVENCU

Traian Băsescu e marinar. Înainte de a fi comandant de navă, înainte de a fi politician. Înainte de a fi președinte. Chiar înainte de a fi om. Ca orice marinar care „se respectă”, vorbește uneori mai murdar decât o budă de spital specializat în tratarea dizenteriei.

Tot pentru că este un marinar, Traian Băsescu este un misogin pursânge. Cu o singură excepție, femeile sunt, la un moment dat, victime sigure ale proverbialei sale mitocănii. Pentru acea excepție, Băsescu e capabil să jignească alte reprezentante ale sexului frumos într-un mod inimaginabil.

Excepția se numește Elena Udrea, iar victima principală a matrozului care a condus la un moment dat România este Laura Codruța Kövesi. Acum câteva zile, Băsescu și-a dat arama mitocănească pe față. A atins unul dintre cele mai joase praguri ale misoginismului. A emis niște josnicii demne de un veritabil golan de port, cum îl cataloghează unii.

Încercând să explice de ce Kövesi i-a făcut dosare penale Elenei Udrea, Băsescu a dus discuția în zona kilogramelor.

„Elena Udrea a fost trecută pe lista neagră de Coldea și de Codruța Kövesi, iar Codruța Kövesi mai are în plus problema că Elena Udrea ar trebui să mai aibă o sută de kilograme în plus, ca și Bica”. Sau: „Poate nu vă vine să credeți, dar și ăsta este parte din adevăr. Și aceste antipatii au o contribuție la arestări”.

Nu exclud că proverbiala invidie feminină nu trebuie neglijată. A făcut multe victime.

Ce ne facem însă că doamna Udrea a fost condamnată deja în prima instanță și riscă aceeași soartă când justiția va da sentința definitivă. Aici nu e doar vina Laurei Codruța Kövesi.

Rechizitoriul DNA a fost confirmat de o instanță. Și judecătorii care au pronunțat sentința sunt frustrați că Elena Udrea nu are 100 kilograme în plus? Senzația mea este că adevărata problemă nu sunt kilogramele, ci litrii. Unii consumă cu 100 de litri în plus față de alții…

Omul gras și omul slab

Ultima oră
Pe aceeași temă