2.3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăTechPNL nu exclude o colaborare viitoare cu Vlad Voiculescu, spune preşedinta liberalilor,...

PNL nu exclude o colaborare viitoare cu Vlad Voiculescu, spune preşedinta liberalilor, Alina Gorghiu

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, că liberalii nu exclud o viitoare colaborare cu actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, subliniind, însă, că o eventuală intrare a acestuia în formațiunea liberală este o opțiune care îi aparține lui, transmite Agerpres.

„Cu un ministru acum pe funcție poți colabora în diverse forme. E un om care, din punctul meu de vedere, are deja suficientă expertiză în politicile publice din domeniul Sănătății cât să poată contribui pe viitor în orice formă. Depinde care vor fi nevoile la un moment sau altul ale PNL. Nu cred că dacă o să i se ceară sprijinul, ajutorul, colaborarea, va spune nu în viitor. Deci, nu am niciun fel de plan în acest moment cu domnia sa, dar nu exclud o colaborare”, a spus președintele PNL, întrebată la finalul CNC despre forma de colaborare pe care liberalii o au în vedere cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, participant în calitate de invitat la reuniunea liberală.

Despre o eventuală intrare a lui Voiculescu în PNL, Gorghiu a spus că este „o opțiune a fiecărui om care nu are calitate de membru de partid dacă se înscrie sau nu într-un partid politic”.

„Ce pot să vă spun, însă, este faptul că-l apreciez”, a adăugat ea.

În cadrul ședinței CNC, președintele PNL a mulțumit ministrului Sănătății pentru prezența la reuniune. „Asta este România normală, cea în care un ministru tehnocrat acceptă invitația dreptei românești să vorbească despre politicile publice în sănătate. Aceasta este România normală, cea în care impui continuitate pe proiecte importante de la o guvernare la alta”, a declarat Gorghiu în discursul susținut în fața celor peste 700 de delegați prezenți la reuniunea liberală.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a lansat, sâmbătă, un apel către politicieni să susțină măsurile conținute în Strategie Națională pentru Resursă Umană în Sănătate, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, adăugând că sistemul Sănătății poate fi curățat „doar în echipă”.

„Știți de ce sunt aici? În programul dumneavoastră de guvernare am citit că reforma în sănătate este unul dintre principalele subiecte și asta mă bucură mai ales că o parte din măsurile pe care Guvernul Ciolos deja le-a demarat se află și în programul dumneavoastră”, a afirmat Voiculescu, în fața delegaților prezenți la ședința Consiliului Național de Coordonare al PNL.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat sâmbătă dimineața, pe contul său de Facebook, că nu va candida la alegerile parlamentare, el dorind să folosească „fiecare oră care i-a mai rămas din mandat pentru a duce la capăt” proiectele importante aflate în lucru la minister.

În aceeași postare, Vlad Voiculescu precizează că a fost invitat la lansarea programului de guvernare al Partidului Național Liberal și a acceptat să meargă, însă „doar pentru a vorbi despre sistemul sanitar”.

 

 

Cele mai citite

Guvernul analizează criza sanitară produsă de Omicron

Guvernul analizează criza sanitară produsă de tulpina Omicron, cea mai nouă formă a virusului Covid. Discuția se poartă într-o ședință de urgență a Executivului,...

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă nu lucrează pământul

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă aceștia nu lucrează pământul, a anunțat, duminică, ministrul Agriculturii. Adrian Chesnoiu, noul ministru, a declarat la postul de...

De ce se scumpește pâinea

De ce se scumpește pâinea este o întrebare pe care și-o pun tot mai mulți români. Întrebarea este justificată în condițiile în care România...
Ultima oră
Pe aceeași temă