29.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

PNL îi cere lui Ponta să vină în Parlament să explice ce s-a întâmplat la autostrada Orăştie-Sibiu

Liberii îi cer premierului Victor Ponta să vină în Parlament pentru a explica cum s-a ajuns în situaţia ca o porțiune din autostrada Orăştie-Sibiu să fie demolată la nouă luni de când a inaugurat-o. Vicepreşedintele PNL, Alexandru Nazare, susține că premierul ar trebui să solicite comisarului european Corina Creţu includerea proiectului autostrăzii Orăştie-Sibiu pe lista proiectelor fazate pentru a avea bani pentru demolarea porțiunii de șosea.

CITEȘTE ȘI  Autostrada plutitoare. S-a găsit apă la 10 metri sub Sibiu-Orăștie

“PNL îi cere premierului Victor Ponta să vină în Parlament şi să explice cum a ajuns să demoleze această autostradă la nouă luni de la inaugrarea ei.Guvernul Victor Ponta nu numai că nu este în stare să construiască ceva, dar face un lucru prost. Din incompetenţă, trebuie să găsim acum bani pentru a demola aurostrada„, a spus, vineri, Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, citat de Mediafax.

CITEȘTE ȘI  Liberalii vor comisie parlamentară de anchetă pentru autostrada Sibiu-Orăştie

România liberă a publicat, marți, un document intern al CNADNR în care se indică faptul că nu este vorba de fisuri de suprafaţă, ci de probleme ce necesită demolarea integrală a lucrărilor. „Cu ajutorul unui excavator având cupa de 1,3 metri cubi s-a constatat că infiltările de apă sunt la o adâncime între 8 şi 10 metri faţă de cota roşie (linia autostrăzii într-un plan vertical – n. red.)“, arată o notă de constatare semnată de angajaţi ai Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din România (CNADNR), respectiv Călinescu Doru, director de calitate, Nicula Dan, inginer al Direcţiei regionale Braşov, şi Mihai Gheorghe, şeful serviciului autostrăzi al aceleaşi direcţii. În toamna anului trecut, mai precis la zece zile după deschiderea electorală a circulaţiei, CNADNR pretindea că este vorba de fisuri superficiale.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă