13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Partidele de opoziție au chemat protestatari la parada dedicată Zilei Naționale. Liviu Dragnea spune că PSD nu e implicat

UPDATE 18,50: Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că partidul său nu organizează nicio formă de protest sau manifestare negativă pe 1 Decembrie.

"În legătură cu informațiile apărute în presă, potrivit cărora PSD intenționează să organizeze mâine, la defilarea de Ziua Națională, un miting de protest, ca urmare a neinvitării unor lideri PSD și ALDE la evenimentele de 1 Decembrie, precizez că: Partidul Social Democrat nu organizează nicio formă de protest sau manifestare negativă", menționează comunicatul semnat de Liviu Dragnea.


Politicieni din Opoziție au mobilizat protestatari care să perturbe acțiunile oficiale organizate joi cu prilejul Zilei Naționale a României, informează miercuri Digi 24.

Potrivit unor surse apropiate PSD și ALDE, mai multe grupuri de oameni vor protesta în zona Arcul de Triumf, în timpul paradei militare.

Un grup ar fi format din simpatizanți PSD, aduși din patru județe – Vrancea, Bistrița Năsăud, Dolj și Vâlcea. Al doilea grup va fi cel al ”revoluționarilor”, coordonat de Nicolae Dide și Dumitru Dincă.

Al treilea grup va fi coordonat de Radu-Octavian Răducanu, un alt protestar profesionist, care în ultima vreme și-a oferit serviciile Partidului România Unită, finanțat de Sebastian Ghiță. Al patrulea grup va fi format din studenți dintr-o asociație apropiată Ecaterinei Andronescu.

Cele patru nuclee de protestatari se vor grupa, cel mai probabil, în zona sediului ALDE, de pe Bd. Kiseleff, acolo unde vor fi prezenți și Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Gabriela Firea. Organizatorii speră să adune cel puțin 1000 de oameni care să îi susțină pe cei trei lideri și să protesteze împotriva președintelui Iohannis.

Liderii PSD și ALDE sunt nemulțumiți de neinvitarea lor, de către președintele Iohannis, la recepția dedicată Zilei Naționale, iar această supărare ar fi o explicație a protestelor pregătite pentru joi.

Pe de altă parte, nucleul revoluționarilor este nemulțumit de anchetarea de către DNA a mafiei certificatelor de revoluționar.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă