7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechCe profesii au senatorii care l-au protejat pe Gabriel Oprea de ancheta...

Ce profesii au senatorii care l-au protejat pe Gabriel Oprea de ancheta DNA. Unii dintre ei au specializări exotice și numai cinci senatori sunt absolvenți de Drept. Președintele Senatului este pe lista rușinii nationale

Majoritatea celor care au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală a fostului vicepremier Gabriel Oprea nu au cunoștințe juridice.

Înainte de votul din plenul Sena­tului, Comisia juridică a acestei Camere, formată din parlamentari care au cel mult dreptul la fără frecvență, întocmește un raport. Așa începe povestea abuzului puterii legislative față de puterea judecătorească.

Agenția Mediafax a identificat 24 din cei 73 de parlamentari care au blocat anchetarea lui Gabriel Oprea. Din verificarea CV-urilor acestora, doar 5 au cunoștințe juridice, ceilalți 18 au diverse specializări, unele chiar exotice.

Ionel Agrigoroaiei a absolvit Institutul de Studii Europene și are un cocktail de specializări: confecții-textile, marketing, design, cursuri de negociere. Octavian Bumbu a terminat Facultatea de Agronomie din Iași și a trecut prin trei partide: 21 ani în PNL, 4 în UNPR și PSD. Daniel Savu, ajuns la PRU, este absolvent al Facultății de Aeronave București și deține un master la Academia Națională de Informații. Facultatea de Aeronave din Iași a fost absolvită de Petru Frătean. Senatorul are și un master în administrația publică la Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, program lichidat în 2014.

Profesii diverse, dar nu Drept

Gabriela Crețu este filosof, având un doctorat în acest domeniu. Georgică Severin are și el o diplomă în filosofie, dar și una în istorie, pentru că în vremurile dinainte de 1989 ele se predau la pachet. Al treilea filosof din Se­nat care a sărit în ajutorul lui Gabriel Oprea este  Daniel Barbu.

Marius Bota a optat pentru ingi­nerie, fiind specialist în mașini-unelte, dar și în managementul vânzărilor. Nicolae Moga este specializat în centrale termoelectrice. El a dobândit cunoștințe juridice la Facultatea Ecologică din București la 54 de ani, în timp ce avea locul de muncă la o depărtare de 200 de kilometri, în Constanța, unde era subprefect. Petru Filip este licențiat în ingi­nerie mecanică și management public. Florea Voinea a terminat Academia de Studii Economice. Mihai Niță este inginer economist.

Sportivi și agronomi

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu are nici o tangență cu științele umanis­te, fiind inginer constructor hidrotehnician. Eugen Durbacă nu a avut chef să își publice biografia, dar presa consemnează că a fost membru al Consiliului Județean al PCR și apoi deputat în Consiliul Popular Județean Galați. Iulian Cristache (care a bifat trei partide în patru ani:

PP-DD, UNPR, acum independent) este economist, Ilie Năstase este fost sportiv,  Constantin Popa este artist plastic, iar Gheorghe Saghian este agronom.

O bilă neagră în dreptul senatorilor care au absolvit Facultatea de Drept și au votat împotriva cererii de urmărire penală a lui Gabriel Oprea: Alexandru Cordoș, Cristian Dumitrescu, Ioan Chelaru, Șerban Nicolae și Valer Marian. Ei ar fi trebuit, în cel mai bun caz, să se abțină de la vot, știind că nici un for – nici măcar Senatul – nu se poate substi­tui unei instanțe de judecată.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă