20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Oamenii vor deține aproape 600 de milioane de abonamente 5G până la finalul anului 2021

Numărul de abonamente mobile pentru comunicații 5G va depăși 580 de milioane până la sfârșitul anului 2021, în condițiile în care se estimează că zilnic sunt încheiate un milion de astfel de abonamente noi.

Această evoluție este prezentată în cea de-a 20-a ediție, cea mai recentă, a Ericsson Mobility Report.

„Această estimare întărește ideea conform căreia tehnologia 5G devine, conform așteptărilor, generația de tehnologie mobilă cu cel mai rapid ritm de adopție din toate timpurile, anticipându-se că până la finalul anului 2026 vor exista 3,5 miliarde de abonamente 5G, iar acoperirea populației va fi de 60 la sută”, precizează un comunicat de presă difuzat la data de 16 iunie 2021.

Potrivit acestui document, ritmul de „adopție” pentru sistemul 5G variază foarte mult în funcție de regiune. Astfel, „Europa are un start mai lent și rămâne cu mult în spatele piețelor din China, SUA, Coreea, Japonia și al statelor din Consiliul de Cooperare al Golfului (GCC – Arabia Saudită, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Bahrain, Oman), în ceea ce privește ritmul implementărilor 5G”.

Se anticipează că tehnologia 5G va depăși pragul de un miliard de abonamente cu doi ani mai repede decât tehnologia 4G LTE la momentul ei. Factorii – cheie care favorizează această dezvoltare „includ angajamentul timpuriu al Chinei față de 5G, precum și disponibilitatea și accesibilitatea crescândă a dispozitivelor 5G comerciale – peste 300 de modele de smartphone-uri 5G au fost deja anunțate sau lansate comercial”.

Estimările arată că acest avans comercial al tehnologiei 5G va continua în anii următori, fiind stimulat de rolul sporit al conectivității, ca parte importantă a redresării economice post – Covid.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă