2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeTechMonica Macovei critică parlamentarii care au votat pensiile speciale

Monica Macovei critică parlamentarii care au votat pensiile speciale

Europarlamentarul Monica Macovei a precizat, marți, referitor la pensiile speciale pentru parlamentari, că senatorii și deputații și-au mărit pensiile fără să merite, informează Mediafax.

”Clasa politică actuală este unită atunci când își apără propriile interese. Parlamentarii din jurul lui Ponta au votat să aibă pensii speciale și mai mari, doar pentru că au fost o perioadă în Parlament”, a scris Monica Macovei, pe blogul personal.

Citește și: Parlamentarii și-au aprobat pensiile. Cristiana Anghel: Merităm să fim recompensați

În acest context, președinta M10 a precizat că atunci când au fost dezbătute cazurile Victor Ponta și Dan Șova sau atunci când s-a dorit modificarea Codurilor Penale, parlamentarii nu au dat dovadă de aceeași solidaritate.

”Zelul creșterii pensiilor parlamentarilor era demn de o cauză mai nobilă. Cum ar fi fost ca această uniune de voturi să fi existat la ridicarea imunității lui Șova sau la ridicarea imunității lui Ponta? Și, ca de obicei, când se atacă instituții, se nenorocește Codul penal sau se creează privilegii în Parlament, Ponta nu este în țara. Credeți că nu știa ce se întâmplă?”, a mai scris Monica Macovei.

 Legislativul a aprobat, marţi, cu 303 voturi “pentru”, 124 voturi “împotrivă” şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă