3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeTechMonica Macovei: Cer să fiu inclusă în procesul de selecție al candidaţilor...

Monica Macovei: Cer să fiu inclusă în procesul de selecție al candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale

Eurodeputatul PDL susține că « indiferent cum va fi conceput acest proces de selecție, sondaj sau o altă metodă, fiecare potențial candidat trebuie reevaluat ». În acest nou context al alianței dintre PNL și PDL, spune Monica Macovei, ”am dreptul și cer să fiu inclusă în procesul de măsurare a condidaților dreptei pentru alegerile prezidențiale”.

Monica Macovei a declarat pentru România liberă că “procesul de selecție a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are șanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale” și că “extinderea acestui proces poate fi numai benefică deciziei dreptei de a câștiga alegerile”. Fosta ministră a Justiției a mai adăugat că «în acest moment nu este inclusă » în sondajele pe baza cărora urmează să fie selectat prezidențiabiliul comun al PDL și PNL.
Macovei crede că « dreapta » trebuie să aibă « un candidat care să răspundă așteptărilor celor care merg în mod constant la vot, dar și ale celor care sunt dezamăgiți și nu votează ». Eurodeputata PDL declară că « electoratul vrea un candidat credibil, cu forță, capabil să asigure și să garanteze un stat de drept puternic, funcțional, cu economie liberă și sănătoasă, cu o competiție corectă, un stat în care educația și sănătatea sunt priorități, un candidat care să garanteze integrarea deplină a țării în spațiul euro-atlantic».
Macovei a mai declarat pentru România liberă că are « capacitatea și determinarea deja demonstrate » pentru « a garanta îndeplinirea acestor obiective » și de aceea a luat decizia de a solicita includerea ei în « măsurarea și selectarea candidaților cu șanse la alegerile prezidențiale ».
Cu doar o săptămână înaintea congreselor anunțate de PNL și PDL pentru 26 iulie, unde cele două partide se pregătesc să încheie procedura unificării, lucrurile se precipită în ambele partide. La Congresul de la sfârșitul săptămânii viitoare urmează să se adopte statutul viitorului mare partid de dreapta și protocolul politic de unificare. În vreme ce liberalii încă nu s-au decis asupra candidatului pe care îl propun pentru prezidențialele de la finele acestui an, PDL îl susține pe Cătălin Predoiu, care a fost desemnat în urma alegerilor interne din partid.

“O nouă realitate”

Monica Macovei susține însă că acum avem de-a face cu « o nouă realitate », sugerând că întreg procesul pentru nominalizarea prezidențiabilului dreptei unite ar trebui resetat. Astfel, o eventuală reevaluare a celor care se pot bate cu Victor Ponta la scrutinul prezidențial ar trebui să-l includă și pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forței Civice, partid care a hotărât în urmă cu câteva zile să fuziuneze cu PDL.

Sabina Fati
Sabina Fatihttp://sabina-fati
Sabina Fati, redactor-sef adjunct
Cele mai citite

Americanii ne trimit un consultant al serviciului vamal în Portul Constanța

Autoritatea Vamală Română va avea în Portul Constanța, un reprezentant al Serviciului Vamal și de Protecție a Fontierelor al Statelor Unite ale Americii în...

Premierul Ciolacu se întâlnește cu Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme

Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme al Uniunii Europene, se află, în ziua de 28 noiembrie 2023, la București. În dimineața zilei de 28...
Ultima oră
Pe aceeași temă