11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechMonica Macovei: Cer să fiu inclusă în procesul de selecție al candidaţilor...

Monica Macovei: Cer să fiu inclusă în procesul de selecție al candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale

Eurodeputatul PDL susține că « indiferent cum va fi conceput acest proces de selecție, sondaj sau o altă metodă, fiecare potențial candidat trebuie reevaluat ». În acest nou context al alianței dintre PNL și PDL, spune Monica Macovei, ”am dreptul și cer să fiu inclusă în procesul de măsurare a condidaților dreptei pentru alegerile prezidențiale”.

Monica Macovei a declarat pentru România liberă că “procesul de selecție a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are șanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale” și că “extinderea acestui proces poate fi numai benefică deciziei dreptei de a câștiga alegerile”. Fosta ministră a Justiției a mai adăugat că «în acest moment nu este inclusă » în sondajele pe baza cărora urmează să fie selectat prezidențiabiliul comun al PDL și PNL.
Macovei crede că « dreapta » trebuie să aibă « un candidat care să răspundă așteptărilor celor care merg în mod constant la vot, dar și ale celor care sunt dezamăgiți și nu votează ». Eurodeputata PDL declară că « electoratul vrea un candidat credibil, cu forță, capabil să asigure și să garanteze un stat de drept puternic, funcțional, cu economie liberă și sănătoasă, cu o competiție corectă, un stat în care educația și sănătatea sunt priorități, un candidat care să garanteze integrarea deplină a țării în spațiul euro-atlantic».
Macovei a mai declarat pentru România liberă că are « capacitatea și determinarea deja demonstrate » pentru « a garanta îndeplinirea acestor obiective » și de aceea a luat decizia de a solicita includerea ei în « măsurarea și selectarea candidaților cu șanse la alegerile prezidențiale ».
Cu doar o săptămână înaintea congreselor anunțate de PNL și PDL pentru 26 iulie, unde cele două partide se pregătesc să încheie procedura unificării, lucrurile se precipită în ambele partide. La Congresul de la sfârșitul săptămânii viitoare urmează să se adopte statutul viitorului mare partid de dreapta și protocolul politic de unificare. În vreme ce liberalii încă nu s-au decis asupra candidatului pe care îl propun pentru prezidențialele de la finele acestui an, PDL îl susține pe Cătălin Predoiu, care a fost desemnat în urma alegerilor interne din partid.

“O nouă realitate”

Monica Macovei susține însă că acum avem de-a face cu « o nouă realitate », sugerând că întreg procesul pentru nominalizarea prezidențiabilului dreptei unite ar trebui resetat. Astfel, o eventuală reevaluare a celor care se pot bate cu Victor Ponta la scrutinul prezidențial ar trebui să-l includă și pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forței Civice, partid care a hotărât în urmă cu câteva zile să fuziuneze cu PDL.

Sabina Fati
Sabina Fatihttp://sabina-fati
Sabina Fati, redactor-sef adjunct
Cele mai citite

România ajută Republica Moldova să intre în UE dar Ciolacu are o propunere directă. “Avem o variantă și mai scurtă de a fi în...

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat că populația Republicii Moldova dorește să trăiască într-un stat care să-i ofere prosperitate și siguranță,...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă