15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. Mihai Chirica povestește cum s-ar desfășura discuțiile în CExN al PSD:...

VIDEO. Mihai Chirica povestește cum s-ar desfășura discuțiile în CExN al PSD: Când circul ia sfârșit, omul este umilit la propriu, i se aduc tot felul de învinuiri. Este asasinat într-o manieră cât se poate de evidentă

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a explicat, într-o conferință de presă, cum ar decurge „o execuție” în Comitetul Executiv al PSD.

„Circul acolo stă cam în felul următor: un grup foarte restrâns popularizează soluția. Deci omul asta trebuie îndepărtat, ori că este agent SIE, SRI, KGB. Nu știu ce fel de agent or fi spus că este domnul Grindeanu. În fine, șeful unei structuri foarte periculoase, ca să concluzionăm. După care începe discuția, ordinea cuvântărilor este foarte bine selectată, se începe pe ranguri, adică dacă nu începe doamna Firea, începe doamnă Olguța. Depinde cum își fac semne. Încep amândouă, încep să lovească. Lovesc în persoana respectivă, devine mirosul de sânge din ce în ce mai pregnant în sală. Nu e de râs. După care fiecare se îngrămădesc să ia cuvântul, rând pe rând, și să lovească în acea persoană, rând pe rând, stimulându-și și imaginația. Unii vin cu dicționarul, că cunosc vreo 2-3 acolo care n-au fost decât foarte-foarte rar pe la școală. Dar nu contează, injurii se găsesc, slavă domnului, cu ghiotura. Și după care se supune la vot-fiecare aleg soluțiile radicale, adică îl dăm jos de acolo, de acolo, de acolo, îl omorâm și la urmă îl și defăimam complet, ca să nu folosesc un cuvânt foarte vulgar. După care apare liderul și spune <<Bun, undefined de acord cu A, B, C, D, dar fără defăimare. Cu asta nu sunt de acord, pentru că…>>. Și apare o dispută între polițistul bun, vezi Dragnea, și ceilalți polițiști foarte răi și se dau soluțiile. <<Știi, eu mereu am vrut să te salvez. Adică am vrut să te fac vice-prim-ministru, n-ai vrut! Vezi? Eu am vrut. Tu n-ai vrut. Am vrut să-ți ofer portofoliul de nu știu ce, am vrut să te fac vice-guvernatorul Băncii Naționale, ai văzut ce salariu ai acolo. Eu am vrut, tu n-ai vrut. Am mai vrut tot felul de chestii să îți propun, dar vezi, ăștia-și începe să îi nominalizeze-au vrut să te dea afară din partid. Dar eu nu sunt de acord, deci toate până aici. Îmi ești drag, ești prietenul meu.>> Și gata, circul ia sfârșit, omul este umilit la propriu, i se aduc tot felul de învinuiri pe care nu vi le imaginați aici, nici măcar dacă va duceți, eu știu, la berăria de după stadion. Și este asasinat într-o manieră cât se poate de evidentă. Asta este ceea ce se întâmplă sub conducerea lui Liviu Dragnea. Și a mai trecut și domnul Zgonea pe acolo, a mai trecut și domnul Ponta pe acolo, a mai trecut și domnul Geoană pe acolo, a trecut și Mihai Chirica pe acolo, a trecut și Grindeanu și vor mai trece probabil și alții, atâta timp cât domnul Dragnea conduce acest partid. Acesta este adevărul cât se poate de franc asupra a ceea ce intuiesc că s-a întâmplat acolo”, a spus MIhai Chirica, cu referire la CExN al PSD de joi, în care s-a decis excluderea premierului Grindeanu din formațiune.



 

 Edilul ieșean a mai spus că, în timpul „execuției” sale, a desenat pe o foaie de hârtie și nu era atentat la ce au vorbit cei 40-50 de oameni despre el. „Am desenat, m-am gândit la lucruri frumoase, n-am înțeles niciun sfert din ceea ce au spus, pentru că mintea mea era deconectată de la acele cuvinte vulgare”, a spus Mihai Chirica.

Mihai Chirica a pierdut sprijinul în PSD în urma protestelor față de OUG 13, când și-a exprimat solidaritatea cu manifestanții. El a cerut demisia lui Florin Iordache, la acea vreme ministrul Justiției, și s-a arătat nemulțumit de Liviu Dragnea. În urma unui Consiliul Executiv al PSD a pierdut funcția de vicepreședinte de partid.


Citește și:  VIDEO. Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Premierul Grindeanu ar trebui să demisioneze dacă i se retrage sprijinul politic. Nu cred că trebuie să fim fideli unui scaun sau unei funcții

Primarul general al Capitalei și vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat, pentru Digi24, că prim-ministrul României, Sorin Grindeanu ar trebui să se retragă din funcție dacă va rămâne fără sprijinul politic.


 Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. Ca urmare a deciziei, majoritatea miniștrilor din Cabinetul Grindeanu și-a depus demisia. Joi, CEx al PSD a decis și excluderea din partid a premierului.


Citește și: VIDEO + LIVE TEXT. Premierul Sorin Grindeanu, la sediul Guvernului: Liviu Dragnea încearcă să confiște partidul. Ce-o să facă? O să ne excludă pe toți din PSD? Nu eu am fost la partide de tenis și nici la șprițuri cu reprezentanți SRI

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a reiterat, joi, că nu va demisiona, respingând aluziile alimentate de Liviu Dragnea, cu privire la asocierea sa cu serviciile secrete.


Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. De asemenea, a precizat că va rămâne în PSD. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.

În această criză a intervenit și Administrația Prezidențială. Astfel, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a precizat, joi, că un nou premier poate fi desemnat doar dacă se întrunesc condițiile din Constituție.

„Vă informez că președintele a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care anunță retragerea… Președintele a luat act că se dorește schimbarea Cabinetului. Potrivit Art. 106 din Constituție, funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a stării de incompatibilitate. Cfm. Art 107 din Legea Fundamentală, dacă prim-ministrul se află într-una dintre situații, președitele va desemna un alt membru al Guvernului ca premier interimar, până la desemnarea altui prim-ministru. Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie prin demisie, fie prin adoptarea în Parlament a moțiunii de cenzură, președintele va desemna un alt candidat. În condițiille în care Guvernul va fi demis, președintele va urma cu celeritate pașii. Președintele solicită rezolvarea crizei politice din interiorul coaliției, pentru a evita instabilitatea politică”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.


 Citește și: Deputat PNL: Dacă bilanțul activității ar fi un criteriu real în PSD, Gabriela Firea ar trebui să plece din funcție mult mai repede decât Sorin Grindeanu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, ar trebui să plece din funcția publică înaintea premierului Sorin Grindeanu, dacă s-ar lua în calcul bilanțul activității, întrucât nu a pus în practivă niciun angajament electoral, consideră deputatul PNL Ovidiu Rațechi.


 

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă