28.7 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023
AcasăTechMicrosoft îi oferă Sony un contract pe 10 ani pentru lansările "Call...

Microsoft îi oferă Sony un contract pe 10 ani pentru lansările „Call of Duty” pe PlayStation

Microsoft a oferit companiei Sony un contract pe 10 ani pentru ca fiecare nouă lansare „Call of Duty” să fie disponibilă pe PlayStation în aceeași zi în care ajunge pe Xbox, potrivit unui articol de opinie publicat luni în Wall Street Journal de către un executiv Microsoft, notează Reuters.

Jim Ryan, șeful jocurilor de la Sony, a declarat în septembrie că oferta anterioară a Microsoft de a păstra populara serie de jocuri realizate de Activision Blizzard pe PlayStation timp de trei ani după expirarea actualului acord a fost inadecvată.

Cea mai recentă ofertă a producătorului de Xbox, Microsoft, către Sony vine în contextul în care se confruntă cu un control sporit din partea autorităților de reglementare cu privire la acordul de achiziție a Activision Blizzard, în valoare de 69 de miliarde de dolari.

Oferta, făcută în luna ianuarie, a atras vânturi de reglementare în Uniunea Europeană, Marea Britanie și în Statele Unite, Sony criticând tranzacția și solicitând chiar un veto de reglementare.

Reuters a relatat luna trecută că soluția Microsoft ar consta în principal într-un acord de licență pe 10 ani pentru Sony, proprietarul Playstation.

„Principalul presupus risc potențial anticoncurențial pe care Sony îl ridică este acela că Microsoft ar înceta să mai facă ‘Call of Duty’ disponibil pe PlayStation. Dar acest lucru ar fi irațional din punct de vedere economic”, a declarat președintele Microsoft, Brad Smith, în articolul de opinie din WSJ. 

De asemenea, Microsoft a anunțat luni că va crește prețurile noilor jocuri Xbox la 70 de dolari, de la 60 de dolari, începând cu 2023, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:31

VIDEO: Explozii și incendii pe un șantier din Hamburg

Un incendiu a izbucnit pe șantierul de construcție al unui nou centru comercial din Hamburg. Două persoane au fost ușor rănite. Imaginile video încărcate pe...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 472: Pentagonul anunță o nouă tranșă de ajutor militar pentru țara invadată

Ministerul american al Apărării a anunţat un ajutor militar suplimentar de 2,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, care va conţine capacităţi esenţiale de apărare...
00:01:31

VIDEO: Boris Johnson demisionează din Parlament

Fostul premier britanic Boris Johnson a demisionat brusc din funcția de membru al parlamentului vineri (9 iunie), într-un protest furibund împotriva parlamentarilor care îi...
Ultima oră
Pe aceeași temă