11.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Managerii din comunicații consideră tehnologiile 5G și Edge absolut necesare

Imensa majoritate a managerilor din sectorul comunicațiilor consideră că tehnologiile 5G și Edge sunt absolut necesare.

“O tendință globală este aceea că liderii caută să dezvolte platforme de cloud hibrid deschise care pot susține un ecosistem de parteneri din ce în ce mai divers și mai flexibil. Drept urmare, cei mai importanți operatori telecom dezvoltă conectivitatea prin asigurarea unor platforme inovatoare, dedicate clienților”, a declarat Marta Branska-Rybicka, Country Leader, IBM Romania.

„IBM este pe deplin dedicată să rămână alături de operatori, să-i susțină prin transformarea arhitecturii, ceea ce le va permite să joace un rol esențial în revoluționarea modului în care trăim și ne conectăm în era 5G. Suntem bucuroși să avem un parteneriat local cu inovatori din industrie, precum Orange Romania“, a precizat Marta Branska-Rybicka.

Potrivit unui studiu denumit „Sfârșitul serviciilor de comunicații așa cum le cunoaștem”, procesul de adaptare la tehnologiile Edge 5G poate fi unul costisitor, dar 91 la sută dintre liderii cei mai performanți au spus că se așteaptă să-și îmbunătățească perspectivele financiare în următorii cinci ani tocmai datorită acestor tehnologii.

„Pandemia ne-a demonstrat din nou că sectorul IT&C este unul strategic, având un rol crucial în susținerea economiei digitale”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă