14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea: PSD merge singur la consultările cu Klaus Iohannis

Liviu Dragnea: PSD merge singur la consultările cu Klaus Iohannis

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că partidul pe care îl conduce va merge singur la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Dragnea a arătat că partidele ”nu trebuie să se țină de mână”, dar că se vor consulta, în Coaliție, înainte de întrevederea cu șeful statului. 

De asemenea, Liviu Dragnea a declarat că colegii lui de partid sunt nemulțumiți de faptul că un guvern ”performant” a fost nevoit să demisioneze deoarece cei care ar fi trebuit să își dea demisia nu au făcut acest lucru. Președintele PSD nu a dorit să spună cine ar fi trebuit să demisioneze primul. 

”Din punctul meu de vedere cel mai important este stabilitatea acestei țări. Trebuie să fim foarte atenția la aceea ce solicită populația, dar pe altă parte trebuie să ne gândim că țara trebuie guvernată. Suntem poate cea mai stabilă țară din această zonă extrem de frământată. Vom propune un nume care să fie acceptat și de președinte. Colegii mei erau în mod legitim supărați că un Guvern performant a trebuit să demisioneze din cauze care nu țin de guvernarea efectivă. Erau supărați pe cei care trebuiau să își dea demisia și nu au făcut-o. Am spus-o și colegilor mei, nimic nu va mai fi ca înainte. PSD-ul și-a schimbat complet modul de a face politică și anul 2016 este cel în care va apărea noua generație de lideri politici”, a spus Dragnea. 

Totodată, șeful PSD a declarat că partidul merge singur la consultările cu Iohannis.  

”PSD merge singur la consultările cu Klaus Iohannis. La fel cum merge și ALDE și PNL. După ce vom știi sigur când ne va chema președintele, vom discuta înainte pentru a hotărî ce propunere să facem. Am înțeles că PNL merge cu alegeri anticipate”, a mai spus liderul politic. 

Guvernul Ponta a demisionat, miercuri, după ce peste 25.000 de oameni au ieșit în stradă, în urma incendiului din Colectiv, pentru a cere demisiile celor pe care îi consideră responsabili de tragedie. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă