2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăTechLiviu Dragnea: Nu renunț pe viață la intenția de a deveni premierul...

Liviu Dragnea: Nu renunț pe viață la intenția de a deveni premierul României

Președintele PSD și șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la sediul PSD în care a anunțat noua propunere de premier, pe Sorin Grindeanu, că nu va renunța pe viață la intenția de a deveni prim-ministru.

„Nu pot să renunţ pe viaţă la această intenţie (n.r. – de a fi prim-ministru) pentru că mi s-ar părea o prostie. Oricine de aici poate ajunge premier, la un moment dat. Nu am renunţat la această idee, vă spun foarte cinstit. Nu renunţ la această idee, poate să fie oricând, poate să fie niciodată”, a subliniat preşedintele PSD.

În ceea ce privește decizia de a-l propune pe fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Grindeanu, pentru funcția de premier, Liviu Dragnea a mai spus că acesta „nu merge acolo pentru o periodă scurtă, ci pentru un mandat de patru ani”.

„Dacă el va putea gestiona acest program complex bine şi lucrurile merg bine, eu nu voi iniţia vreo discuţie pentru ca el să plece de acolo. Dacă la un moment dat se va simţi nevoia de o forţă proaspătă pentru a putea continua programul, o să discutăm atunci. Eu sper să aibă puterea, capacitatea şi încrederea în el să ducă la capăt acest program de guvernare. Va avea sprijinul meu total”, a mai spus Dragnea.

În aceeași conferință de presă, social-democratul a zis că prima propunere a colegilor săi era ca el să fie numit pentru funcția de premier, însă Liviu Dragnea a motivat că nu dorește să încalce legea, deși „toată lumea spune că aceasta este neconstituțională”. Ulterior, Liviu Dragnea a revenit cu o postare pe Facebook, în care explică decizia de a numi pe altcineva pentru postul de prim-ministru.

„În ultimele două săptămâni a fost un singur lucru care m-a măcinat. Zi și noapte. Responsabilitatea. Responsabilitatea dată de voi, într-un număr atât de mare, prin vot. Această responsabilitate a stat și la baza deciziei luate astăzi. Am spus în campanie și apoi, de mai multe ori, că nu vreau să obțin o funcție forțând o lege, chiar dacă toată lumea spune că aceasta este neconstituțională. De aceea, decizia mea a fost de a merge în continuare pe realizarea obiectivelor noastre, așa cum am promis: mai mulți bani în buzunarele românilor, bunăstare, libertatea de a gândi, de a spera, dreptul de a avea un sistem de sănătate bun, un sistem educațional performant, dreptul de a ne putea hrăni cu produsele pământului nostru, de a avea autostrăzi, dreptul la o viață mai bună!  Drept urmare, am declinat propunerea colegilor în ceea ce mă privește și am decis să înaintăm președintelui o nouă propunere a majorității PSD-ALDE în persoana colegului nostru Sorin Grindeanu. Un coleg care da, este loial! Este loial, în primul rând, programului de guvernare propus de #PSD. Și da, Sorin are capacitatea să înțeleagă că acest program este îndreptat către români”, a scris Liviu Dragnea, miercuri seara, pe Facebook.


Citește și: LIVE TEXT. Liviu Dragnea a anunțat numele noii propuneri de prim-ministru PSD, după ce Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh: Propunerea noastră este Sorin Grindeanu. Din câte știu eu, nu este agent Hezbollah, nici Hamas


Citește și: Președintele Consiliului Județean Timiș și fostul deputat Sorin Grindeanu este noua propunere de premier a PSD. El ar fi absolvit un curs la Academia Națională de Informații a SRI

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri seara, că președintele Consiliului Județean Timiș și fostul deputat în legislatura 2012-2016 Sorin Grindeanu este noua propunere PSD pentru funcția de premier, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat prima propunere de premier, Sevil Shhaideh.


Citește și: Reacția lui Sorin Grindeanu, după ce a fost propus ca premier de PSD: Nu voi face mișcări în Guvern și mișcări politice fără colegii mei

Noua propunere a PSD pentru funcția de premier, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri după-amiază, în conferința de presă de la sediul PSD, că nu intenționează să facă mișcări politice în Guvern fără acordul colegilor de partid.


 

 

Cele mai citite

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...
Ultima oră
Pe aceeași temă