23.6 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăTechLiberalii contestă la Curtea Constituţională votul în cazul Șova

Liberalii contestă la Curtea Constituţională votul în cazul Șova

Senatorul PNL, Mario Oprea, a anunțat, marți, că liberalii vor contesta la Curtea Constituțională procedura prin care s-a votat la Senat cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a social-democaratului Dan Șova, informează Mediafax.

„Vom depune contestație pentru că nu este normal să se reinterpreteze rezultatul votului din 25 martie. Din păcate, conștiința senatorilor PSD s-a modificat de pe 25 martie până pe 2 iunie. Atunci mai mulți au votat pentru această cerere, acum mai puțini, dar, după cum ați văzut, au votat și în alte grupuri, nu numai de la PNL” , a declarat senatorul liberal Mario Oprea, după terminarea ședinței în plen.

Citeşte şi: UPDATE: Dan Şova a fost salvat, din nou, de colegii senatori

Oprea a mai spus că depunerea contestației „se va desfășura rapid”. „Vom strânge semnăturile necesare și, în acel moment, o vom depune”, a menţionat el.

„Rezultatul votului nu poate fi contestat, dar procedura în sine, așa cum s-a spus astăzi în plen nu era aceasta cea care trebuia urmată, anume să se reia un vot ce deja fusese dat. Niciodată nu s-a reluat votul. Din acest moment am creat un pecedent, creăm un haos în Senat, de câte ori cineva va dori reluarea votului o va putea face pentru că va invoca exemplul de astăzi, când s-a reluat votul, pe motiv că plenul este suveran”, a declarat senatorul liberal.

„Curtea Constituțională va decide dacă acest lucru respectă prevederile constituționale. Noi suntem convinși că a fost acel vot care le convenea”, a mai spus Oprea.

Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, fiind înregistrate 66 de voturi „pentru” şi 72 „împotrivă”.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Iohannis, după votul în cazul Şova

Anterior votului din plenul Senatului, senatorul Mario Oprea a precizat că votul în cazul Şova s-a dat pe 25 martie, iar motivarea Curţii Constituţionale nu se referă la votul dat atunci.

Și președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a anunțat în timpul dezbaterilor din plen că PNL va contesta procedura la CC.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 175: Energoatom denunță un atac cibernetic rus fără precedent

UPDATE, ora 09:56: Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul indian Narendra Modi au convenit să "lucreze împreună pentru încetarea conflictului" în Ucraina, a anunţat...

Reacția Superbet după ce RL a prezentat problemele întâmpinate de clienții agenției

Reprezentanții Superbet au răpuns solicitării cotidianului național “România liberă” de a oferi detalii, după ce am publicat un articol în care am prezentat problemele...

Bacalaureat de toamnă: Proba obligatorie a profilului, susținută astăzi

Candidaţii înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba obligatorie a profilului.Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă