10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechLiberalii contestă la Curtea Constituţională votul în cazul Șova

Liberalii contestă la Curtea Constituţională votul în cazul Șova

Senatorul PNL, Mario Oprea, a anunțat, marți, că liberalii vor contesta la Curtea Constituțională procedura prin care s-a votat la Senat cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a social-democaratului Dan Șova, informează Mediafax.

“Vom depune contestație pentru că nu este normal să se reinterpreteze rezultatul votului din 25 martie. Din păcate, conștiința senatorilor PSD s-a modificat de pe 25 martie până pe 2 iunie. Atunci mai mulți au votat pentru această cerere, acum mai puțini, dar, după cum ați văzut, au votat și în alte grupuri, nu numai de la PNL” , a declarat senatorul liberal Mario Oprea, după terminarea ședinței în plen.

Citeşte şi: UPDATE: Dan Şova a fost salvat, din nou, de colegii senatori

Oprea a mai spus că depunerea contestației “se va desfășura rapid”. “Vom strânge semnăturile necesare și, în acel moment, o vom depune”, a menţionat el.

“Rezultatul votului nu poate fi contestat, dar procedura în sine, așa cum s-a spus astăzi în plen nu era aceasta cea care trebuia urmată, anume să se reia un vot ce deja fusese dat. Niciodată nu s-a reluat votul. Din acest moment am creat un pecedent, creăm un haos în Senat, de câte ori cineva va dori reluarea votului o va putea face pentru că va invoca exemplul de astăzi, când s-a reluat votul, pe motiv că plenul este suveran”, a declarat senatorul liberal.

“Curtea Constituțională va decide dacă acest lucru respectă prevederile constituționale. Noi suntem convinși că a fost acel vot care le convenea”, a mai spus Oprea.

Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, fiind înregistrate 66 de voturi “pentru” şi 72 “împotrivă”.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Iohannis, după votul în cazul Şova

Anterior votului din plenul Senatului, senatorul Mario Oprea a precizat că votul în cazul Şova s-a dat pe 25 martie, iar motivarea Curţii Constituţionale nu se referă la votul dat atunci.

Și președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a anunțat în timpul dezbaterilor din plen că PNL va contesta procedura la CC.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă