21.9 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Ieşirea în spaţiu pentru recondiţionarea ISS s-a încheiat cu succes

În timpul acestei ieşiri în spaţiu, cei doi astronauţi au instalat noi cabluri pentru îmbunătăţirea comunicaţiilor wireless în afara complexului spaţial şi creşterea capacităţii reţelei de computere, relatează Efe.

Cei doi ingineri au demarat şi un nou sistem de alimentare a unui robot electric şi au completat amplasarea de noi baterii instalate în urmă cu trei săptămâni, în cadrul primei dintre cele trei plimbări programate în mai puţin de o lună.

În cadrul sesiunii de activitate în exterior, astronauţii au instalat noi baterii cu ioni de litiu (Li-ion) şi au schimbat câteva panouri solare ale ISS, având în vedere că vechile baterii aveau o vechime de 12 ani.

Această ieşire în spaţiu fusese destinată iniţial pentru două femei astronaut, însă, cu câteva zile înainte, NASA a fost nevoită să o anuleze din lipsa unui costum adecvat pentru una dintre cele două membre ale echipajului care urma să desfăşoare misiunea.

Discuţiile generate de mărimea costumului şi de garantarea securităţii acestei prime ieşiri în spaţiu a unui echipaj în întregime feminin au dus la restructurarea misiunii, la care au participat, în cele din urmă, un bărbat şi o femeie.

Ultima oră
Pe aceeași temă