6.3 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăȘtirile zileiHashtag-ul "RIPTwitter", în trend

Hashtag-ul „RIPTwitter”, în trend

Hashtag-ul „RIPTwitter” este în trend, iar mulți dintre utilizatorii aplicației își iau „rămas bun”.

Noul șef al Twitter, Elon Musk, care nu ignoră niciodată un trend, a postat pe Twitter un meme cu o piatră funerară pe care se află logo-ul Twitter, notează BBC.

Angajații au demisionat în masă, jumătate din forța de muncă a fost concediată de Musk la o săptămână după ce a finalizat achiziția platformei, iar mulți alții aleg să plece de când acesta a trimis un e-mail prin care își dorește condiții de lucru „dure” și ore peste program de la angajații rămași.

Destul de mulți dintre cei care pleacă, potrivit descrierilor lor de pe Twitter, sunt ingineri, dezvoltatori și programatori, oamenii care se află în spatele platformei pentru a o face să funcționeze.

Să luăm cele mai mari două vulnerabilități care ar putea doborî „pasărea albastră”.

Hackeri

Prima și cea mai evidentă ar fi un hack catastrofal.

Twitter, la fel ca toate site-urile mari va fi în permanenț atacat de hackeri. Liderii mondiali, politicienii și celebritățile au cu toții conturi personale de Twitter cu milioane de urmăritori, ceea ce asta își dorește un hacker.

Securitatea cibernetică este, sau cel puțin ar trebui să fie, o parte importantă a operațiunilor de zi cu zi ale oricărei companii din secolul XXI. Săptămâna trecută, șefa securității cibernetice a Twitter, Lea Kissner, a plecat. Nu se știe dacă a fost înlocuită.

De asemenea, Twitter nu are o echipă de comunicare, așa că nu există o modalitate ușoară de a întreba.

Este probabil ca securitatea Twitter să fie destul de robustă. Chiar și așa, tot trebuie întreținută această securitate. Un site folosit de 300 milioane de persoane lunar nu poate atârna de un fir de ață.

Serverele sunt amenințate

Al doilea dezastru potențial este acela ca serverele să fie scoase din funcțiune, fie de către cineva care are o ranchiună, fie din greșeală, în timpul unor lucrări de întreținere de rutină care nu sunt supravegheate corespunzător.

Fără servere, nu există Twitter (sau Facebook, sau Instagram sau chiar lumea noastră digitală).

Serverele sunt precum corpurile fizice ale acestor platforme. Ele există în centre de date. Acestea sunt, de fapt, depozite pline de servere de calculatoare care sunt esențiale pentru operațiunile întreprinderilor online. Lumea funcționează pe servere.

După cum vă puteți imagina, toate aceste mașini generează multă căldură. Centrele de date trebuie să fie menținute la rece și necesită o sursă constantă de energie electrică.

Serverele în sine necesită, de asemenea, întreținere și înlocuire, deoarece datele migrează între ele. Toate acestea au capacitatea de a da naștere la probleme. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar fi ceva dramatic.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Mateusz Morawiecki: „Polonia și România sunt pilonii NATO în această parte a Europei”

Premierul Mateusz Morawiecki a declarat, marţi, la Bucureşti, că România şi Polonia sunt pilonii Tratatului Nord-Atlantic în această parte a Europei şi a arătat...

Pensiile speciale, aprobate de Comisii. Principalele modificări

Comisiile de specialitate din Senat au dat raport de admitere pentru proiectul de lege privind pensiile speciale, printre noile modificări fiind precizarea că impozitarea...

Tulcea: În jur de 100 de oi au murit în flăcări. Cauza principală: o țigară aprinsă

În jur de 100 de oi au murit la Tulcea. Cauza principală, o scânteie provocată de o țigară aprinsă. Trei echipaje de pompieri au...
Ultima oră
Pe aceeași temă