3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăTechAlina Gorghiu, vicepreşedinte PNL: Singura soluţie pentru Ponta, demisia

Alina Gorghiu, vicepreşedinte PNL: Singura soluţie pentru Ponta, demisia

Alina Gorghiu, vicepreşedintele PNL, susţine că singura soluţie care i-a rămas premierului Victor Ponta este demisia după ce Radu Mazăre a fost denunţat de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru presiuni asupra justiţiei, informează Mediafax. şi a menţionat că preşedintele PSD nu are nici măcar această libertate.

Într-un comunicat intitulat "Victor Ponta să aleagă dacă rămâne prietenul baronilor locali, care așteaptă protecție în fața justiției, sau premier al României", Gorghiu spune "faptul că CSM și DNA au reacționat în legătură cu declarațiile lui Radu Mazăre, iar premierul României nu s-a dezis de afirmațiile primarului Constanței este extrem de îngrijorător. Domnul Ponta trebuie să decidă dacă preferă să rămână prietenul baronilor locali, care așteaptă de la el protecție în fața justiției, sau premier al României. Însă, prin tăcerea și toleranța la declarațiile denigratoare repetate la adresa procurorilor făcute de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și alți prieteni politici ai săi, este destul de clar că Victor Ponta a făcut deja alegerea", 

Potrivit lui Gorghiu, singurul gest care îi mai rămâne premierului este demisia. "Domnul Ponta, cel mai probabil, nu are însă nici măcar această libertate. Radu Mazăre a fost de altfel explicit în declarațiile sale, în care nu doar că a atacat justiția, dar le-a transmis tuturor pesediștilor că singura cale de a scăpa de cercetările procurorilor este alegerea prezidențiabilului lor ca președinte al României. Victor Ponta se află, așadar, la mâna baronilor care îl împing să ajungă la Cotroceni, în speranța că vor avea în acest fel spatele asigurat", se mai arată în comunicat.

Liderul PNL afirmă că PSD arată că a rămas nereformat. "Cum este posibil ca într-un stat de drept să aplaude o sală întreagă de pesediști înjurăturile lui Radu Mazăre la adresa procurorilor? Și ce face în tot acest timp ministrul Justiției? Este iar ocupat să intervină pentru un nou Duicu, în loc să fie garantul respectării separației puterilor în stat?! Îi atragem atenția domnului Ponta că, atâta timp cât rămâne premier al acestei țări, menținerea unor standarde democratice de funcționare a instituțiilor nu este o opțiune, ci o obligație de care îl somăm să se achite".

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost denunţat, luni, de procurorii anticorupţie, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de presiuni asupra justiţiei, pentru afirmaţiile pe care le-a făcut, vineri, în cadrul conferinţei extraordinare a PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă