25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăTechGabriela Firea și Raed Arafat n-au mizat pe cine trebuia. Penelistul Florin...

Gabriela Firea și Raed Arafat n-au mizat pe cine trebuia. Penelistul Florin Oancea (fost ALDE) a câștigat alegerile la Primăria Deva, împotriva pesedistului Petru Mărginean (fost PNL)

Candidatul PNL la Primăria Deva, Florin Oancea, a câştigat alegerile locale parţiale de duminică, învingându-l la scor pe candidatul PSD, fost penelist, Petru Mărginean, potrivit numărătorii paralele a liberalilor.

Liberalii au transmis că, după ce au numărat în paralel voturile, candidatul lor, Florin Oancea, a câştigat alegerile locale parţiale.

Florin Oancea a fost membru al PNL în perioada 1998 – 2012. În perioada 2008 – 2010 a fost viceprimar al municipiului Deva. În anul 2012 a demisionat din partid pentru a candida ca independent la Primăria Deva, iar în anul 2016 a fost desemnat să reprezinte ALDE în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului, însă fără succes de fiecare dată. Oancea a depus o nouă adeziune la PNL, chiar înaintea alegerilor din 5 noiembrie, iar Biroul Politic i-a aprobat revenirea în partid.

Nouă candidaţi, dintre care trei sunt independenţi, s-au înscris în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Deva. Din partea partidelor politice au candidat: Ioan Ovidiu Popa (ALDE), Petru Mărginean (PSD), Florin Nicolae Oancea (PNL), Ioan Vasile Iovan (PMP), Francisco Lucian Davidoni (USR) şi Ioan Brânduşe (PSR), în ordinea validării candidaturilor. De asemenea, au candidat ca independenţi: Velu Adrian Căluşer, Marius Vasile Blendea şi Eduard Cristoi.

La Deva s-au organizat alegeri locale parțiale pentru funcţia de primar după ce fostul edil Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare în data de 24 aprilie. La alegerile parţiale de duminică, în Deva au votat 22.035 de alegători, prezenţa la vot fiind de 37,16%.

Petru Mărginean a pierdut alegerile în ciuda susținerii de care a beneficiat din partea unor persoane publice. Cu o săptămână înainte de alegeri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a dus la Deva, unde i-a făcut campanie electorală candidatului PSD, Petru Mărginean, fost penelist.

 „O după-amiază plăcută alături de locuitorii municipiului Deva, împreună cu Petru Mărginean, candidatul nostru la primăria Devei. Un om cu proiecte serioase pentru familii, copii, dezvoltarea orașului. Oameni frumoși, oraș frumos”, a postat Gabriela Firea pe contul său de Facebook, unde a postat și mai multe fotografii.

Tot cu o săptămână înainte de alegeri, la Deva s-a dus și coordonatorul SMURD, Raed Arafat, și tot pentru a-i face campanie electorală lui Petru Mărginean. Deputatul PMP Robert Turcescu s-a revoltat pe Facebook, în contextul în care tocmai ce avusese loc cumplitul accident de la mina Uricani din Valea Jiului, la doar 90 km de Deva, unde Raed Arafat nu și-a făcut timp să ajungă.

„Petru Mărginean e azi candidat PSD la funcția de primar al municipiului Deva (sunt alegeri parțiale pe 5 noiembrie la Deva!). Anul trecut, domnul Mărginean a fost tot candidat la Primăria Deva, dar atunci din partea PNL ???? Mărginean e președintele unei asociații numită Salvital, care coordonează activitățile SMURD-Hunedoara. Ca președinte al acestei asociații e și retribuit, cu vreo 1.000 de euro pe lună (vezi foto). Domnul Arafat, coordonatorul SMURD, s-a dus în weekend taman la Deva să se întîlnească cu <colegul> candidat Mărginean de la Salvital, în plină campanie electorală. Și-au făcut pozele de mai jos. Nu-i așa că e o pură întîmplare? Nu-i așa că era o urgență să meargă Arafat la Deva să se pozeze cu Mărginean- Salvital, candidat la Primărie? Nu-i așa că domnul Arafat n-a simțit nevoia să se ducă ieri la Uricani să facă o poză și cu minerii răniți în explozia din mînă? Mai ales că știa deja o bună bucată de drum, doar fusese în week-end în apropiere, la Deva, aflată la doar 90 de km de Uricani? Și putea să folosească și girofarul, nu se supără nimeni…”, a scris Turcescu pe rețeaua de socializare.

Cele mai citite
00:01:56

VIDEO: FBI a găsit documente „strict secrete” acasă la Trump

Un inventar al obiectelor luate de agenții FBI care au efectuat o percheziție autorizată de instanță la reședința fostului președinte Donald Trump, a inclus...

Halep, în semifinale la Toronto

Simona Halep o va întâlni pe Jessica Pegula în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari,...

Gheorghe Dincă îl acuză pe un anume Ștefan Buța din Bucuresti de răpirea Alexandrei si Luizei 

În interviul dat în premieră națională din pușcărie pentru Gândul, Gheorghe Dincă recunoaște violul comis asupra Alexandrei dar neagă uciderea ei si orice legătură...
Ultima oră
Pe aceeași temă