11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

FOTO. Traian Băsescu a votat la Ambasada Moldovei: Cine se gândeşte la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu. Dodon propune intrarea în Uniunea Vamală, ceea ce înseamnă sărăcie

Fostul președinte Traian Băsescu a votat, duminică dimineață, la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. El a declarat că a votat pentru Maia Sandu, ”candidatul care în toată campania a susţinut că va menţine drumul european al Republicii Moldova”.

”Sunt cetăţean al Republicii Moldova şi am votat pentru candidatul care în toată campania a susţinut că va menţine drumul european al Republicii Moldova şi apropierea de România. Categoric, în faţa alternativei Dodon sau Maia Sandu, orice om care gândeşte la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu, pentru că Dodon propune anularea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că cetăţenii Republicii Moldova îşi vor pierde dreptul la liberă circulaţie în UE. Dodon propune intrare în Uniunea Vamală, ceea ce înseamnă sărăcie, Maia Sandu propune drumul către Uniunea Europeană, către piaţa liberă a Uniunii Europene şi între cei doi candidaţi este o diferenţă uriaşă în ceea ce propun ca soluţii de guvenare. Maia Sandu propune o Republică Moldova care să-şi însuşească valorile europene, pe când Dodon propune un drum către Moscova care înseamnă o guvernare de tip oligarhic”, a declarat Traian Băsescu, după ce a votat la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, citat de News.ro

Șeful PMP a scris și pe Facebook, după vot, încurajându-i pe oameni să-și exprime opțiunea și să își apere ”drepturile și viitorul prin vot, pentru Maia Sandu”. 

Traian Băsescu a venit alături de soţia sa, Maria, şi a fost aşteptat în faţa ambasadei de un grup de susţinători care l-au aplaudat pe fostul preşdinte atât la intrarea în ambasadă, cât şi la ieşire, solicitându-i să le arate paşaportul moldovenesc, lucru pe care Băsescu l-a făcut în uralele acestora. 

La ora transmiterii acestei ştiri, circa 50 de persoane stăteau la coadă la ambasada de la Bucureşti aşteptând să le vină rândul să voteze. 


Citește și:  VIDEO. Traian Băsescu lansează un avertisment: Dodon oferă suspendarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Asta înseamnă şi suspendarea dreptului de a circula fără viză în Uniunea Europeană


Candidatul socialist la preşedinţia Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a ameninţat pe fostul preşedinte român Traian Băsescu, sugerând în cursul unei dezbateri electorale că, dacă va câştiga scrutinul din 13 noiembrie, îi va retrage cetăţenia moldoveană pe care acesta a primit-o recent.

Ultima oră
Pe aceeași temă