8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechFOTO: Dacian Cioloș apare pe afișele electorale ale PNL. Reacția premierului: I-am...

FOTO: Dacian Cioloș apare pe afișele electorale ale PNL. Reacția premierului: I-am rugat să nu folosească imaginea mea

PNL a lansat, în capitală, afișe electorale pe care apare imaginea premierului Dacian Cioloș și care promovează Platforma România 100.

„Ne-am asumat Platfoma România 100, care are un nume, un conţinut şi o poză. Asta apare pe afişul PNL”, a precizat șeful de campanie al liberalilor Gheorghe Falcă, pentru News.ro.

Gheorghe Falcă a mai afirmat că PNL a decis în şedinţa conducerii să îl desemneze pe Dacian Cioloş ca şi propunere de premier, cu acceptul acestuia. 

În afișele care au apărut, joi, în București apar textele: „Platforma România 100”,  „Pentru o guvernare cinstită şi competentă” şi „Dacian Cioloş-Prim-ministru”. 


CITEȘTE ȘI: PNL se predă necondiționat în fața lui Cioloș


Reacția premierului Dacian Cioloș

 

„I-am rugat să nu folosească imaginea mea, i-am rugat pe amândoi, şi unii şi alţii (PNL şi USR – n.r.), tocmai pentru că am spus că nu vreau să dau mesaje ambigue oamenilor cărora le-am zis că nu voi participa la campania electorală. Nu pentru că nu aş vrea să susţin anumite idei sau valori, ci pentru mi-am luat un angajament”, a afirmat premierul Dacian Cioloş la Realitatea tv.

Luni, liberalii au votat, în unanimitate, propunerea liderului Alina Gorghiu de a-l desemna pe Dacian Cioloş premier pentru un nou mandat. 

Premierul Dacian Cioloș a declarat că este deschis la propunerea PNL de a rămân premier și după alegerile parlamentare din 11 noiembrie, însă a anunțat că nu se va amesteca în campania electorală a formațiunii politice.

„Am avut azi o discuţie foarte bună cu preşedintele PNL Alina Gorghiu în care m-a informat despre intenţia aceasta şi am spus că da, în măsura în care, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, va exista o bază pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri. Dincolo de discuţia despre cine va fi viitorul premier, am spus că ceea ce mi se pare cel mai important este ca principiile şi valorile Platformei România 100 să fie preluate şi integrate de formaţiunile politice care o susţin. Ştiu că şi persoanele sunt importante, dar în cazul de faţă aş prefera ca discuţia şi asumarea politică să se concentreze pe principii şi valori care să stea la baza unui program de guvernare, mai mult decât pe persoane”, a declarat premierul Dacian Cioloș, ca răspuns la o solicitare Adevărul.

Pe de altă parte, premierul a anunțat că nu consideră că ar fi „un lucru bun” să se implice în campanie, dat fiind că nu este candidat la alegerile parlamentare din 11 decembrie.


CITEȘTE ȘI: Campania PNL&USR 
în 8 cuvinte: 
Nu ne dăm jos din cârca lui Cioloș | OPINIE


„Partidele îşi vor face propriile campanii, pe baza programelor de guvernare pe care le propun. Atât timp cât nu sunt candidat la alegeri, nu cred că o implicare în campanie ar fi un lucru bun. Singura mea implicare va fi pentru promovarea Platformei România 100 care reprezintă, în mare parte, inclusiv prin portofoliul de proiecte pe care îl conţine, o sinteză a ceea ce am făcut noi în acest an. Asta nu însemnă că sunt pregătit să fac un pas politic într-o parte sau alta. Platforma România 100 propune un set de principii şi de valori în care eu cred şi după care m-am ghidat în acest an de guvernare. O guvernare cinstită, deschisă, aproape de oameni, se poate face numai cu sprijinul unei majorităţi parlamentare formată din oameni integri, responsabili, fără probleme în justiţie“, a mai precizat Dacian Cioloş, întrebat dacă va participa la mitingul de susţinere anunţat de liberali în data de 6 noiembrie, potrivit Adevărul.

 

 

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă