13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechFacebook încearcă să detroneze Zoom și lansează Messenger Rooms

Facebook încearcă să detroneze Zoom și lansează Messenger Rooms

Reţeaua socială lansează noul serviciu începând de astăzi, alături de o serie de funcţii extinse, centrate pe videoconferinţe în direct, pe Facebook, Instagram şi WhatsApp, într-o aparentă încercare de a prelua din popularitatea bruscă a Zoom.

Deşi persoana care configurează conversaţia trebuie să deţină un cont activ de Facebook, ceilalţi participanţi o pot face chiar dacă nu au cont pe această reţea, pe mobil sau pe computer tip desktop.

Messenger Rooms va putea găzdui în curând până la cincizeci de persoane, fără limită de timp, confidenţialitatea şi siguranţa fiind o prioritate, a transmis compania.

“Nu vă vedem şi nu vă ascultăm apelurile, iar persoana care creează camera controlează cine se alătură, cine vede camera şi dacă aceasta este blocată sau deblocată pentru noi invitaţi”, a explicat vicepreşedintele Messenger, Stan Chudnovsky.

“Creatorul camerei trebuie să fie prezent pentru ca apelul să înceapă şi acesta poate elimina invitaţi în orice moment”, a adăugat el.

Serviciul va oferi, de asemenea, fundaluri imersive la 360 de grade, având la bază inteligenţa artificială, precum o plajă sau un apartament de lux pe apă.

Utilizatorii pot începe şi partaja camere pe Facebook prin News Feed (Noutăţi), grupuri şi evenimente, iar în viitor va exista opţiunea de a crea camere de pe Instagram Direct, WhatsApp, precum şi din dispozitivul de chat video Portal al Facebook.

Mişcarea vine în contextul în care tot mai mulţi oameni recurg la tehnologia ce permite discuţiile video în direct ca mijloc de menţinere a contactului în timpul măsurilor de izolare, Facebook raportând că cererea pentru apeluri video pe Messenger şi WhatsApp a crescut cel puţin de două ori în zonele cele mai afectate de coronavirus.

WhatsApp Group Calls va găzdui până la opt persoane în loc de patru, notează Press Association.

Şi vizualizările pe Facebook Live şi Instagram Live au cunoscut o creştere semnificativă în luna martie, ambele urmând să beneficieze de actualizări.

În ultimele luni, Zoom a devenit una dintre cele mai populare platforme, fiind însă afectată de probleme de securitate la care compania a răspuns printr-o actualizare a software-ului. Printre problemele apărute s-a numărat fenomenul “zoombombing”, în care o persoană neautorizată accesează o videoconferinţă şi afişează material ofensator.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă