19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechEuroparlamentarul PSD Cătălin Ivan: A spus foarte multe adevăruri Sorin Grindeanu. Dragnea...

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan: A spus foarte multe adevăruri Sorin Grindeanu. Dragnea a aruncat partidul şi ţara într-o criză de care nu era nevoie

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susține că liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a aruncat partidul și țara „într-o criză de care nu era nevoie”, după ce a decis să retragă susținerea premierului Sorin Grindeanu.
 
„Avea de ales între a-şi încheia cariera politică la nivel naţional sau să o încheie. A spus foarte multe adevăruri Sorin Grindeanu. Dacă le-am spune toţi împreună, partidul ăsta ar arăta altfel. Dragnea a aruncat partidul şi ţara într-o criză de care nu era nevoie. PSD e foarte vulnerabilizat după OUG 13 şi după ce s-a întâmplat ieri. E o contraperformanţă unică în politică. A distrus Dragnea tot ce s-a construit în ani de zile", a spus Cătălin Ivan, în direct pe B1TV.


Citește și:  Reacția lui Dacian Cioloș, după ce premierul Grindeanu a rămas fără sprijin politic: Nu este o criză a PSD, ci una care afectează credibilitatea României

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, a afirmat, joi, după ce coaliția de guvernare PSD – ALDE i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu, că „ceea ce se întâmplă acum nu este o simplă criză politică”, calificând situația drept „un spectacol iresponsabil, trist și dureros pentru România”.


Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. De asemenea, a precizat că va rămâne în PSD. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.



Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a precizat, joi, că un nou premier poate fi desemnat doar dacă se întrunesc condițiile din Constituție.

„Vă informez că președintele a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care anunță retragerea… Președintele a luat act că se dorește schimbarea Cabinetului. Potrivit Art. 106 din Constituție, funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a stării de incompatibilitate. Cfm. Art 107 din Legea Fundamentală, dacă prim-ministrul se află într-una dintre situații, președitele va desemna un alt membru al Guvernului ca premier interimar, până la desemnarea altui prim-ministru. Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie prin demisie, fie prin adoptarea în Parlament a moțiunii de cenzură, președintele va desemna un alt candidat. În condițiille în care Guvernul va fi demis, președintele va urma cu celeritate pașii. Președintele solicită rezolvarea crizei politice din interiorul coaliției, pentru a evita instabilitatea politică”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.


 

Pe aceeași temă: 

Grindeanu sau cyborgul bănățean conspirat | OPINIE

După jumătate de an în care și-a jucat cuminte rolul de cățeluș al lui Dragnea, Grindeanu a mâncat jăratec și s-a transformat într-un cyborg ofensiv care a șters podeaua de la Palatul Victoria cu primul teleormănean al țării.


Liviu Dragnea și Reflexul Mobutu | OPINIE

Temutul dictator Mobutu Sésé Seko obișnuia să-și schimbe guvernul o dată la șase luni, fără motiv, doar pentru a demonstra că el este șeful. „În tradiția africană nu acceptăm niciodată doi șefi“, așa explica fostul lider al Zairului (Congo-Kinshasa) necesitatea dictaturii. Și tot el le dădea lecții publice norocoșilor sau ghinioniștilor din anturajul său: „Dacă vreți să furați, furați frumos, fiindcă dacă furați prea mult dintr-o dată și deveniți bogați peste noapte, veți fi prinși“.





 

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă