11.2 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăTechDragnea şi Ponta ar trebui să dea copy-paste după gestul lui Oprea,...

Dragnea şi Ponta ar trebui să dea copy-paste după gestul lui Oprea, spune liberalul Ovidiu Raeţchi

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi le solicită social-democraţilor Liviu Dragnea şi Victor Ponta să copieze gestul preşedintelui fondator al UNPR, Gabriel Oprea, de a ieşi din viaţa politică, invocând problemele juridice ale acestora. 

„Atât Liviu Dragnea, cât şi Victor Ponta ar trebui să ia aminte şi să copieze gestul lui Gabriel Oprea de a ieşi din viaţa politică. Chiar dacă a durat mult, fostul şef al UNPR a luat o decizie salutară şi se pare că renunţă la cariera politică. Cu toate acestea, Liviu Dragnea nu are nicio remuşcare în a conduce PSD, chiar dacă este condamnat şi inculpat într-un alt dosar, în timp ce fostul premier Victor Ponta – foarte activ în spaţiul public – este trimis în judecată şi şi-a plagiat teza de doctorat”, precizează liberalul într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES

El adăugă că este necesară „o resetare a scenei politice”, dar nu în funcţie de criteriul de vârstă, ci de competenţă şi integritate. Raeţchi menţionează că PNL şi-a asumat şi va continua să aplice la alegerile parlamentare criteriile de integritate. 

„La PSD, însă, se pare că problemele cu legea sunt obligatorii pentru a obţine funcţii înalte în partid. Este important să înţelegem că dincolo de unele rezultate de la alegerile de pe 5 iunie, precum cel din Baia Mare, partidele au datoria morală faţă de societate şi electorat de a-şi selecta corespunzător candidaţii, ţinând cont de principii, integritate şi corectitudine”, conchide liberalul. 

Preşedintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat, vineri, că se retrage din partid şi că va activa ca senator independent, iar la finalul mandatului de parlamentar va ieşi din politică.

Cele mai citite

Aproape 110.000 de români lucrează în companii americane

În România sunt prezente în acest moment 960 de companii americane, la care lucrează aproape 110.000 de persoane, a anunțat noua ambasadoare a Statelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă