0 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeTechDragnea, despre consultările pe Cod Fiscal: TVA de 20% din 2016 şi...

Dragnea, despre consultările pe Cod Fiscal: TVA de 20% din 2016 şi de 19% din 2017

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, declarat joi că partidele parlamentare au convenit, după discuţiile privind Codul Fiscal, reducerea etapizată a TVA, astfel încât taxa va fi redusă la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017, informează Mediafax.

Dragnea a spus că discuţiile cu liderii partidelor parlamentare au pornit de la premisa responsabilităţii şi a precauţiei, astfel încât atât prin Codul Fiscal, cât şi prin bugetul de stat pe 2016 să fie respectată ţinta de deficit bugetar de sub 2% din PIB. “Acest consens care a fost dorit şi de noi şi de colegii din opoziţie care a fost realizat asăzi a fost necesar pentru că intenţia noastră comună a fost şi rămâne ca acest Cod Fiscal să dureze în timp. Nu este un Cod Fiscal pe care să ne permitem să-l modificăm sau să-l modifice o eventuală nouă putere din 2016 sau 2017“, aspus Dragnea.

Preşedintele interimar la PSD a mai precizat că măsurile de reducere a TVA se vor aplica etapizat. “Prevedirile din acest nou Cod Fiscal să ne încadrăm într-un deficit sub 2 la sută şi ca şi concluzie modificările la Codul Fiscal vor fi adoptate în forma iniţială care a fost adoptată în Parlament, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat. La TVA va fi o reducere de până la 20 la sută cotă de TVA începând cu 1 ianuarie 2016 şi 19 la sută începând cu 1 ianuarie 2017“, a arătat Dragnea la ieşirea de la consultări.

De asemenea, impozitele pe construcţiile speciale, taxa pe stâlp aşa cum este ea cunoscută, va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017 cu o excepţie solicitată de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la construcţiile speciale din agricultură, aceasta urmând să fie eliminată de la 1 ianuarie 2016. Cât despre supraacciza la carburanţi, acaesta va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017.

Cele mai citite

Arnold Schwarzenegger a dezvăluit! Care este filmul ce i-a schimbat cursul vieții

Arnold Schwarzenegger a devenit celebru în documentare precum "Pumping Iron", ceea ce s-a tradus ulterior printr-o carieră de succes la Hollywood, asta și datorită fizicului...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...
Ultima oră
Pe aceeași temă