4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăTechDoar 6 la sută dintre întreprinderile din România asigură pregătire TIC. Media...

Doar 6 la sută dintre întreprinderile din România asigură pregătire TIC. Media europeană este de 20 la sută

Doar 6 la sută dintre întreprinderile din România le asigură angajaților pregătire TIC, în condițiile în care media europeană este de 20 la sută.

Această statistică figurează în raportul DESI 2022 (The Digital Economy and Society Index), prezentat de Comisia Europeană.

Pentru a veni în sprijinul viitorilor specialiști, compania Huawei anunță lansarea celei de a noua ediții a programului Seeds for the Future, dedicat studenților pasionați de tehnologie. Ediția din 2022 se desfășoară în perioada 19-26 septembrie la București. Programul a fost deschis studenților pasionați de știință și tehnologie din România și Republica Moldova.

Ediția din anul 2022 include mai multe subiecte relevante la nivel local, precum și ateliere practice pentru studenți. Conținutul a variat de la ateliere practice de robotică până la cursuri de public speaking. În plus, noua serie de seminare locale, INSPIRATION, le oferă studenților oportunitatea de a discuta direct cu  experți în tendințe tehnologice. Astfel, studenții pot înțelege în profunzime cum poate fi aplicată o soluție tehnologică în scenarii din viața reală.

În România, programul ”Seeds for the Future” se derulează din anul 2014. El a contribuit la formarea a peste 300 de studenți pasionați de tehnologia informației și comunicațiilor. Programul reprezintă pentru studenți o oportunitate extraordinară de a învăța și de a-și perfecționa atât abilitățile tehnice, cât și pe cele personale. Programul poate avea un rol important în debutul lor profesional, după absolvirea studiilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Comisar european: Europa va intra în recesiune la iarnă

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul...

Xi Jinping merge într-o vizită oficială în Arabia Saudită

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua, joi, o vizită oficială în Arabia Saudită, pe fondul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu Statele...

FIFA a demarat o procedură disciplinară împotriva câtorva jucători din Uruguay

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva jucătorilor din Uruguay Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Fernando Muslera și Edinson Cavani, după ce jucătorii s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă