11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechUPDATE: Deputatul UDMR Laszlo Borbely scapă de urmărirea penală

UPDATE: Deputatul UDMR Laszlo Borbely scapă de urmărirea penală

UPDATE: Deputații au votat împotriva începerii urmăririi penale în cazul deputatului Lazlo Borbely, cu 154 voturi ”împotrivă” și 125 voturi ”pentru”, conform B1 Tv.

UPDATE: Votul din Parlament pentru începerea urmării penale, în cazul deputatului Lazlo Borbely, a luat sfârșit.

UPDATE: A inceput votul in Parlament in cazul deputatului Lazlo Borbely.

UPDATE: Deputatul UDMR Lazlo Borbely a declarat,marti, in fata colegilor parlamentari, cs cercetarea de urmarire penala in cazul sau se bazeaza pe un simplu denunt, fara o minima cercetare a situatiei.

”Pentru redeschiderea unui nou dosar e nevboie de probe. Nu există decât un autodenunț care ar fi dat 50.000 de euro unei persoane necunoscute la o benzinărie care, conform declarației, trebuia să ajungă la mine pentru a facilita niș™te contracte. Acest autodenunța fost făcut la mai bine de 3 ani de la presupusul eveniment. Nu are nicio legătură cu dosarul din 2012. Autodenunț›ul a fost depus în 29 decembrie 2014, iar în 5 ianuarie 2015, DNA Oradea, fără o minimă verificare a denunțului, a trimis la ÎCCJ ordonanț›a de cerere a începerii urmăririi penale. Nu există nicio dovadă că s-ar fi făcut vreo cercetare preliminară elementară pentru a avea unele indicii de intenț›ie a unor infracț›iuni. E un abuz clar al unor procurori. Cred că trebuie să luăm în considerare ce prevede Constituția pentru a nu se face asemenea abuzuri”, a declarat deputatul.

El a ținut sムprecizeze că nu îl cunoaș™te pe acest autodenunțƒtor ș™i nimic din ceea ce a declarat acesta este adevăƒrat.

De asemenea, deputatul a ținut să precizeze că depuții sunt trimiș™i în Parlament pentru a-și expima punctele de vedere și nimeni nu ne poate lua acest drept.

UPDATE 11.40: Deputații au amânat, miercuri, pentru după-amiazăƒ, dezbaterea raportului Comisiei juridice de încuviințare a începerii urmăƒririi penale a fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, după discutarea moțiunii simple a PNL, informează Mediafax.

Raportul se afla pe ordinea de zi la punctul 4, dar liderul grupului UDMR Mate Andras Levente a propus amânarea discutăƒrii acestui punct pânムdupムmoțiunea simplÄムa PNL privind fondurile europene, programată la ora 14,00, fără sムprezinte niciun motiv.

Deputații au fost de acord cu aceastムpropunere, votând-o cu 98 de voturi pentru, unu împotrivă șŸi douムabțineri.

———–

Raportul Comisiei juridice pe cererea DNA cu privire la încuviințarea începerii urmăririi penale a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului ț™i Păƒdurilor, va fi dezbăƒtutムș™i votată, miercuri de Plenul Camerei Deputaț›ilor, potrivit Agerpres.

Votul în plen va fi secret cu bile.

Comisia juridică a Camerei Deputaț›ilor a avizat favorabil începerea urmaririi penale în cazul deputatului Laszlo Borbely.

Direcția NaționalăAnticorupție a cerut aviz de la Camera Deputaților pentru urmăƒrirea penalムa deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, în dosarul în care este acuzat cムar fi luat mitムpentru intervenÅ£ii în vederea atribuirii unor contracte, cauzムredeschisムrecent de DNA Oradea.

Citeș™te ș™i: DNA cere urmăƒrirea penalムa lui Laszlo Borbely

Procurorii anticorupție spun cムau apăƒrut noi elemente ce au conturat suspiciunea săƒvârșirii unei alte infracț›iuni de trafic de influenț›ăƒ de căƒtre Laszlo Borbely, în perioada exercităƒrii funcției de ministru Mediului șŸi Păƒdurilor.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă