16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechVIDEO. Liberalii au votat, în unanimitate, propunerea Alinei Gorghiu: Dacian Cioloş va...

VIDEO. Liberalii au votat, în unanimitate, propunerea Alinei Gorghiu: Dacian Cioloş va fi susținut de PNL în funcția de premier

UPDATE 15:00: Liberalii au votat, în unanimitate, propunerea liderului Alina Gorghiu de a-l desemna pe Dacian Cioloş premier pentru un nou mandat.

UPDATE 13:10: S-a finalizat întâlnirea dintre delegaţia PNL şi premierul Dacian Cioloş. Alina Gorghiu a declarat că îl va propune pe Dacian Cioloş ca premier, cu precizarea că acesta nu se va înscrie în partid.

“Dacian Cioloș va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei, care își vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizată astăzi pentru că un Consiliu Național trebuie să formalizeze decizia din BPN.

Nu se știe ce va rezerva viitorul, dar nu este o problemă statutară această desemnare, ba dimpotrivă este în spiritul și în litera dispozițiilor din Statutul PNL.

Singura premisă de la care am pornit și noi și domnia sa a fost aceea de a respecta platforma 'România 100', împreună cu programul de guvernare al PNL. Câtă vreme cele două sunt perfect compatibile și regăsiți acele principii corecte că stau la baza programului de guvernare toată lumea a fost mulțumită și împăcată", a afirmat președintele PNL.

Urmează ca această hotărâre să fie validată în cadrul unei şedinţe între membrii formaţiunii politice.


 

Premierul Dacian Cioloş se va întâlni astăzi, la ora 11.00, cu liderii PNL la sediul Guvernului. Astfel, liderul liberalilor Alina Gorghiu, şeful de campanie Gheorghe Falcă şi secretarul general Ilie Bolojan vor sosi la Palatul Victoria. Discuțiile se vor axa pe ''convergența dintre programul lui Dacian Cioloș și programul de guvernare al PNL''.

PNL și USR vor susține propunerea ca Dacian Cioloș să rămână premierul României și după alegerile parlamentare din 11 decembrie, a declarat președintele PNL, Alina Gorghiu, duminică seara, la postul Antena 3.

În opinia sa, platforma anunţată de Dacian Cioloș, în această săptămână, reprezintă startul unei campanii cu Dacian Cioloş premier.

„Dacian Cioloş va fi numitor comun al unei formule pe care eu o consider esenţială în acest moment în România pentru schimbarea de care avem nevoie. Şi noi, şi USR vom susţine propunerea de prim-ministru Dacian Cioloş şi cumva platforma aceasta e startul unei campanii cu Dacian Cioloş prim-ministru. Aşa o văd eu, rămâne să mă contrazică Dacian Cioloş dacă nu e aşa”, a declarat președinta PNL Alina Gorghiu, la postul Antena 3.

Întrebată dacă are încredere în Dacian Cioloş, Alina Gorghiu a răspuns că „încredere e puţin spus”. „Îmi asum acest parteneriat dacă şi domnul Dacian Cioloş îşi va dori”, a continuat ea.

Ştire în curs de actualizare. 

Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...
Ultima oră
Pe aceeași temă