12.5 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Cristian Diaconescu: „Nu există unitate, cel puţin cu preşedintele unui partid care astăzi zgârie uşa la Angela Merkel”

Cristian Diaconescu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a declarat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, că unitatea dreptei este un lucru normal, dar nu cu PDL-PNL ca principal vector, afirmând că nu se poate realiza o unitate cu "grupuri, politicieni, partide cu o situaţie politică incertă”."Ideea de unitate este logică, este normală. Problema vine din substanţa acestei idei. Deocamdată nu se poate realiza o unitate cu o serie de grupuri, politicieni, partide cu o situaţie politică incertă. Nu ştim care va fi candidatul la Preşedinţie, există o inflaţie de persoane cu interese contrare în acelaşi context politic, mă refer la grupul PDL-PNL, deci deocamdată este prematur să discutăm, din păcate, de un proiect de unitate”, a spus Diaconescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El consideră că proiectul de unificare a dreptei ar trebui să ţină cont doar de interesele naţionale, şi nu de interesele diverselor grupuri, suţinând că, atât timp cât se rămâne pe această poziţie, "nu există unitate, cel puţin cu preşedintele unui partid care astăzi zgârie uşa Angelei Merkel".

"Câtă vreme se rămâne pe această poziţie, nu există unitate, cel puţin cu preşedintele unui partid care astăzi zgârie uşa la Angela Merkel pentru a intra în rândul Popularilor Europeni , pe care în urmă cu doi ani îi huiduia de pe stadion, ei aflându-se la doi kilometri distanţă. Este o contradicţie mult prea mare faţă de care este greu să tragi linia şi să pleci de la zero”, a conchis Diaconescu.

Ultima oră
Pe aceeași temă