18.4 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Contul de Twitter al lui Elon Musk i-ar putea costa scump pe acționarii Tesla

Vineri, acţiunile Tesla au scăzut cu 14% la Bursa de la New York, după ce organismul de reglementare al bursei americane (Securities and Exchange Commission – SEC) a susţinut că Elon Musk a comis o fraudă publicând un mesaj pe Twitter în care spunea că şi-a asigurat finanţarea pentru a face din Tesla o companie privată. În mod normal un anunţ atât de important ar fi trebuit explicat în detaliu în faţa organismelor de reglementare. SEC vrea să-i interzică lui Musk să mai poată ocupa funcţia de director al unei companii listate la bursă.

La 268,10 dolari – cel mai scăzut preţ al acţiunilor Tesla înregistrat în primele minute ale şedinţei bursiere de vineri – capitalizarea de piaţă a producătorului american de automobile electrice se situează la aproximativ 45,7 miliarde de dolari, faţă de 64,8 miliarde de dolari la închiderea bursei din 7 august, ziua în care Elon Musk a publicat mesajul pe Twitter.

Miliardarul Elon Musk, care deţine 20% din Tesla, susţine că acuzaţiile SEC nu sunt justificate.

Declaraţia din 7 august, când Elon Musk a scris pe Twitter că va delista compania de la Bursa de la New York, la 420 de dolari per titlu, „este falsă şi induce în eroare”, susţine organismul de reglementare al bursei americane.

Instituţia îl va amenda pe Elon Musk, apreciind că declaraţia sa „a creat o confuzie semnificativă” pe piaţa bursieră şi a afectat investitorii.

Ultima oră
Pe aceeași temă