0.9 C
București
vineri, 2 decembrie 2022
AcasăTechFuziune UNPR - PMP: Valeriu Steriu susține că noua formațiune l-ar putea...

Fuziune UNPR – PMP: Valeriu Steriu susține că noua formațiune l-ar putea susține pe Dacian Cioloș. Traian Băsescu: Cel mai bun profil de premier sunt eu

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, că PMP l-ar putea susţine pe Dacian Cioloş pentru Guvernul care se va constitui după alegerile parlamentare, dacă „ideile converg”. Pe altă parte, președintele noii formațiuni a declarat că el este „cel mai bun profil de premier”, informează Agerpres și Mediafax.

„Dacă ideile converg, cele care vor izvorî din programul de guvernare pe care îl vom scrie în această vară şi dacă se vor putea asocia în aceeaşi gândire sunt foarte multe posibilităţi ca să existe şi această variantă. Dar, în primul rând, scopul acestui partid care rezultă din această fuziune este de a construi un partid care în următorii patru ani să ducă la 20-30%, în primă formă să intrăm în Parlament cu 15%. Din acel momennt vedem dacă ne propunem şi noi să intrăm la Guvernare. Deocamdată construcţia acestui partid este prioritară”, a declarat Valeriu Steriu, după Congresul extraordinar în cadrul căreia s-a realizat fuziunea dintre formațiunile politice UNPR și PMP, întrebat dacă îl susţine pe Dacian Cioloş pentru Guvernul din toamnă.

Totodată, Valeriu Steriu a afirmat că viitorul Guvern are nevoie de o susţinere politică, precizând că „va fi cu siguranţă un Guvern politic”.

Citește și: E oficial: UNPR și PMP au devenit un singur partid. Noua formațiune va fi condusă de Traian Băsescu

Întrebat dacă este de acord cu „profilul de premier al lui Dacian Cioloş”, despre care a vorbit liderul UNPR Valeriu Steriu, Traian Băsescu a declarat: „Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”. 

Totodată, președintele noii formațiuni, Traian Băsescu, a declarat că  obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă este obţinerea a 15-20% din voturile românilor. 

Totodată, Traian Băsescu a precizat că încă au mai rămas zone în teritoriu, în mediul rural, unde nici PMP şi nici UNPR nu aveau organizaţii, dar, în general, în urma fuziunii celor două formaţiuni, teritoriul este acoperit. 

„Încă mai rămân pete albe în mediul rural unde nici noi, nici UNPR nu avem organizaţii, dar, în general, se rezolvă problema acoperirii teritoriului. În momentul de faţă avem, la nivel naţional, cei doi preşedinţi executivi, avem doi prim-vicepreşedinţi, până luni domnul Steriu îi va desemna şi pe ceilalţi doi, structurile în teritoriu fuzionează strict pe baza rezultatelor din alegeri, adică acolo unde organizaţia judeţeană de la UNPR a obţinut un scor mai bun are preşedinţia organizaţiei, acolo unde a obţinut PMP are PMP preşedinţia. Cel mai mare obiectiv pe care îl avem la Parlament este să avem grup pentru a putea fi reprezentaţi în secţiile de votare la alegerile din decembrie”, a menţionat Băsescu

 Fuziunea dintre PMP şi UNPR a fost adoptată miercuri. Astfel, noul partid, condus de Traian Băsescu, va avea 518 consilieri locali, 51 consilieri judeţeni, 138 de viceprimari şi va deveni treilea grup parlamentar ca număr în Camera Deputaţilor​.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă