1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeTechConducerea PDL a votat în unanimitate pentru alianţa cu PNL

Conducerea PDL a votat în unanimitate pentru alianţa cu PNL

Conducerea PDL a aprobat, miercuri, în unanimitate, începerea discuţiilor cu PNL pentru o alianţă, a declarat, după şedinţa Biroului Permanent, relatează Mediafax.

”Participăm la această discuţie deschişi. Dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu şi lung. Deci, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidenţiale din acest an, ci şi alegerile locale şi parlamentare din 2016”, a mai declarat Vasile Blaga.

El a precizat că PDL doreşte constituirea în timp a unui mare partid de centru-dreapta.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Falcă a insistat, miercuri, că alianţa dintre PDL şi PNL trebuie în 2015 să se transforme într-un partid puternic de dreapta.

"Eu cred că noi trebuie să începem astăzi cu ceea ce înseamnă relaţiile între noi, crearea unui program comun, să ajungem la nivelul de a avea o alianţă, dar eu cred că imediat după 2014, în 2015 această alianţă trebuie să se transforme într-un partid puternic de dreapta. Dacă noi ne apucăm acum să discutăm şi să realizăm o fuziune, înseamnă că avem de rezolvat problemele noastre interne şi nu vrem să rezolvăm problemele cetăţenilor", a explicat Gheorghe Falcă.

El a arătat că, statistic, partidele se numesc instituţii atunci când depăşesc 30% în sondaje şi cluburi atunci când nu depăşesc 20% în sondaj. "Noi astăzi trebuie să recunoaştem dacă suntem sinceri faţă de electoratul de dreapta că avem cluburi PNL şi PDL şi prin unificare putem crea un partid puternic de dreapta în speranţa că şi celelalte forţe mai mici de dreapta vor veni în această construcţie astfel încât viaţa politică în România să se bazeze pe valori, stânga cu valorile lor, dreapta cu valorile noastre", a mai spus Falcă.

 

Cele mai citite

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...
Ultima oră
Pe aceeași temă