14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăTechCodrin Ștefănescu a explicat de ce Lia Olguța Vasilescu și Mihai Fifor...

Codrin Ștefănescu a explicat de ce Lia Olguța Vasilescu și Mihai Fifor au respins propunerea pentru șefia Guvernului: Au avut argumente foarte corecte

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a afirmat, luni, că social-democrații care au refuzat propunerea de a fi premier au avut „argumente foarte corecte”.

„Olguța Vasilescu, de exemplu, și-a asumat legea salarizării și toate obiectivele în următorii ani de zile, toată România așteaptă lucrul ăsta. A explicat foarte clar: <<ca să fiu prim-ministru trebuie să las tot proiectul acesta al meu pentru altcineva. Nu, vreau să-l duc mai departe. O să mai fie discuții de salarizare și cu confederațiile sindicale, vor fi negocieri, vor fi categorii sociale nemulțumite. Avem, până la finalul acestui mandat, foarte multe lucruri de făcut. Eu aș vrea să mă ocup de asta>>, a spus Olguța Vasilescu", a potrivit lui Codrin Ștefănescu.

În ceea ce privește o altă propunere de premier, pe Mihai Fifor, Codrin Ștefănescu a precizat că el a avut o întrebare „vizavi de el însuși", după ce președintele Iohannis „l-a respins", când a fost propus ca ministru. 

 

„<<Aș putea pune tot partidul într-o situație neplăcută. Și alianța, pentru că noi mergem acolo în cadrul coaliției cu o propunere>>. Sunt tot felul de discuții care au avut loc în interior, ne-am lămurit, lucrurile sunt clare, acum așteptăm consultările", a mai spus Codrin Ștefănescu, despre modul în care și-a motivat Fifor refuzul.

 
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă