16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

China a trimis în spaţiu mostre de ADN ale tigrului Amoy

Potrivit ziarului, materialul genetic, trimis la sfârşitul săptămânii trecute şi care va orbita la aproximativ 1.000 de kilometri distanţă de Terra, provine de la un tigru mascul numit Kang Kang, crescut în captivitate la grădina zoologică din Canton (sudul Chinei).

Cercetătorii doresc să profite de temperaturile scăzute şi de vidul cosmic pentru a preveni pierderea acestor resurse genetice într-un mediu care va constitui „ultimul bastion de apărare a materialului genetic originar pentru multe specii de pe Terra”, subliniază China Daily.

Recipientul cu ADN, dezvoltat în comun de compania de tehnologie din Shenzhen (sudul ţării) şi de China Academy of Launch Vehicle Technology, este proiectat pentru a rezista atât la radiaţiile solare, cât şi la schimbările bruşte de temperatură din spaţiu.

Tigrul Amoy, cunoscut şi ca tigrul chinez de sud, a dispărut din pădurile umede din sudul ţării în 1994, astfel încât oamenii de ştiinţă consideră această specie „tehnic extinctă”, deşi unele organizaţii încearcă să pregătească unele exemplare pentru supravieţuirea în mediul său natural.

Ultima oră
Pe aceeași temă