23 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Ce scor speră Traian Băsescu să obţină MP la alegeri locale

Preşedintele Mişcării Populare (MP), Traian Băsescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută în oraşul Bocşa, că obiectivul acestei formaţiuni, pentru alegerile locale din iunie, este obţinerea a 10-12% din voturile electoratului, transmite Agerpres

‘Nu vrem să ne fixăm obiective care să pară arogante sau nerealiste, la stadiul acesta. Ne-am propus ca obiectiv, pe vot politic, deci votul la consilii, să obţinem un 10-12% la nivel naţional, pentru că vom avea judeţe în care vom avea rezultate slabe, cum e Covasna, Harghita, Mureş, nu cred că vom sta foarte bine nici în Satu Mare, unde e o componentă consistentă care merge direct cu UDMR. Deci, ne propunem 10-12% la alegerile locale, ca medie naţională, pe vot politic, ceea ce ne-ar crea platforma să obţinem un 15-20% la alegerile legislative din toamnă. Şi cu această ocazie, să creăm şi acel nou partid, care să conteze”, a afirmat Băsescu. 

Potrivit lui Traian Băsescu, PNL este destul de scindat în prezent şi chiar dacă nu a fost sesizat de presă, există o mişcare de transfer de PDL-işti către Mişcarea Populară, fie că e vorba de primari, fie de consilieri. 

‘Există acest fenomen, care cred că se va accelera. Şi ca să fiu sincer, chiar sper acest lucru. Şi venirea mea aici e tot un semnal în acest sens’, a mai afirmat Traian Băsescu, care a anunţat miercuri, la Bocşa, că primarul liberal al oraşului, Eugen Cismăneanţu, va candida pentru un nou mandat din partea MP. 

Ultima oră
Pe aceeași temă